Elon Musk ABD'ye rest çekti! 5 milyar dolarlık...

Elektrikli otomobilde dünyanın en büyük pazarı olan Çin'e dev bir yatırımcı geliyor. ABD ile yaşanan ticaret savaşına rağmen Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla, Çin'de 5 milyar dolarlık fabrika kurmaya karar verdi. buna göre, 2020 yılına dek Model 3 üretimine başlanması planlanıyor

Elon Musk ABD'ye rest çekti! 5 milyar dolarlık...
Elon Musk ABD'ye rest çekti! 5 milyar dolarlık...
GİRİŞ 01.08.2018 15:12 GÜNCELLEME 01.08.2018 15:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD ve Çin arası ticaret savaşı giderek büyürken, dünyanın en değerli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'dan sürpriz bir hamle geldi.

Bloomberg News'a konuşan kaynaklar, Tesla'nın Çin'de 5 milyar dolarlık yatırımlar bir üretim fabrikası kuracağını söyledi. ABD merkezli şirket, yatırımın bir kısmı için sermaye arayışına çıkacak.

 

 

Kaynakların aktardığına göre Tesla, geçen ay yaptığı bir anlaşmayla Şanghay yakınlarına bir fabrika kurulması konusunda anlaşmaya vardı. 2020 yılına kadar da Model 3 üretimine başlanmış olacak.

ÇİN'İN YÜZDE 3'Ü TESLA

Elektrikli otomobillerin en büyük pazarı Çin'de yeni nesil enerjiyle çalışan, bataryalı, şarjlı hibrid ve yakıt pilli otomobillerin satışı 2017'de 777 bine ulaştı. Bu yılki tahmin ise 1 milyonu geçmesi. Hükümet, 2025'e kadar 7 milyon aracın satılmasını hedefliyor.

Geçen yıl satılan Tesla araçlarının miktarı ise 14 bin 779 adetti. Bu, ülkenin elektrikli otomobile piyasasının yüzde 3'üne denk geliyor ve Tesla'yı "En çok tercih edilen markalar" sıralamasında 10'ncu sıraya koyuyor. 2017'de Tesla'nın gelirlerinin yüzde 17'sini Çin oluşturdu.

ABD Başkanı Donald Trump. Çin'den ithal edilen 34 milyar dolar değerindeki 800'den fazla ürüne yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulamaya resmen başlatan Trump imzası, otomotiv sektörünü de vurdu. Zira, Çin de cevaben ABD'den ithal edilen ürünlere yüzde 40 ek gümrük tarifesi uygulamaya başladı.

YORUMLAR 14
  • galoo 5 yıl önce Şikayet Et
    başka nereye kuracakki ucuz işçilik orada. arabaların üretimi nerdeyse bedavaya gelecek
    Cevapla
  • PARGALI 5 yıl önce Şikayet Et
    2020 den sonra üretilecek tüm Çin malları bazı beyni küçük vatan hainlerinin karşı çıktığı 3. Havalanı ve 3.köprüden Avrupaya ulaşacak... TÜRKİYE Çin'in ve enerjinin Avrupa kapısı olacak
    Cevapla
  • Adil G. 5 yıl önce Şikayet Et
    Şuan biraz Riskli bir adım ama 5 yıl sonra Çin dünyanın en büyük süper gücü olacağı için çokta şaşırmamak lazım.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Cekin adami Turkiyeye iste Size firsat 5 degil 4 milyar dolara alin buraya
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump cani cehendeme, ELEN MUSK ABD YAKIŞAN EN IYI BIR BAŞKAN OLABILIR,BEN DESTEKLIYORUM VARMISINIZ?
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah. Heyecana bak.
    Cevapla
  • Numan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ali abi söyle ne yapmam gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle