Mercedes ve BMW üç sene sonra Tesla'yı geçecek

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre Mercedes'in çatı şirketi Daimler ve BMW, Tesla'yı geçecek. Güney Koreli Hyundai Kia da gerilere düşecek bir başka büyük üretici olacak

Mercedes ve BMW üç sene sonra Tesla'yı geçecek
Mercedes ve BMW üç sene sonra Tesla'yı geçecek
GİRİŞ 14.07.2018 10:09 GÜNCELLEME 14.07.2018 10:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Otomobil üreticilerinin elektrikli araç sektörüne dair projeksiyonda bulunan şirketin bulgularına göre Alman otomobil üreticileri Tesla ile farkı kapatıyor. 

Elektrikli araba devi Tesla, İngiltere merkezli 75 yıllık PA Consulting yönetim danışmanlık firmasının raporuna göre 2021'de zirvedeki yerini kaybedecek. Güney Koreli Hyundai Kia da sert düşüş yaşaması beklenen diğer büyük üreticilerden.

 

 

Şu anda 3 ve 5. sırada bulunan Almanya merkezli Mercedes'in çatı şirketi Daimler ve BMW, 3 sene sonra elektrikli araçlarda sektör lideri olacak. Tesla'nın 2021 yılındaki skoru 1 puan düşerek 100 üzerinden 81'e gerilerken, Daimler tam 17 puanlık bir ilerleme kaydedecek.

PUANLAMA NASIL YAPILDI?

Tesla'nın düşüşünde Model 3 üretimindeki sorunların yanı sıra geleneksel üreticilerin model çeşitliliği sağlamaya başlamasının yanı sıra Avrupa'da NOx değerlerini ve karbon salınımını düşürmeye yönelik orta uzun vadeli planlar ve dizelin azaltılmasına yönelik önlemler de önemli bir etken oldu.

PA tarafından hazırlanan rapordaki değerlendirme faktörü ve puanlamadaki ağırlıklar şöyle;

Teknoloji ve strateji (model portfolyosu ve teknoloji yol haritası) - Yüzde 30

Batarya teknolojisi (maliyet poziyonu ve teknolojik gelişmişlik) - Yüzde 20

Ekosistem ve ortaklar (şarj teknolojisi ve 3. taraf hizmetleri) - Yüzde 15

Kültür ve teşvikler (liderlik ve teşvik sistemi) - Yüzde 10
Tedarikçi ağı (tedarik zinciri entegrasyonu) - Yüzde 10
Finansal performans - Yüzde 10

KAYNAK: HABERTÜRK / ALPER ÖCAL
YORUMLAR 4
  • Milli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli arabanin fabrikasi nerede kuruldu. Fiyatlari belli mi ne kadardan basliyor. Sifir faizli kredi varmi Takas destegi filan
    Cevapla
  • AHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    planlarınızı yerli arabayla bozmaya geliyoruz İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Doğru değil 5 yıl önce Şikayet Et
    Merced3s'i Daimler ucizca hindistanda üretiyor, rski kalite kalmadı. Ingiltere yanılıyor. Bunu bir eski şöför olrak söyloyorum, gurbetten selamlar.
    Cevapla
  • ahmet kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    mercedes a, b ve c serisi için geçerli olabilir.zaten bu üç seriye binen mercedese biniyorum demesin.. mercedes d serisinden sonra başlar.. d, e ve s serisinde kalite düşmez..
    Cevapla