Yol tutması tarih oluyor!

Citroën, SEETROËN adını verdiği gözlük ile yol tutması problemini ortadan kaldırarak konfor alanında yeni bir çözüm daha sunuyor.

Yol tutması tarih oluyor!
Yol tutması tarih oluyor!
GİRİŞ 13.07.2018 15:50 GÜNCELLEME 13.07.2018 15:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

• SEETROËN gözlükleri Boarding Ring teknolojisini kullanıyor. Patentli bu teknoloji sayesinde yol tutması problemi %95 oranında ortadan kalkıyor.

• Gözlüğü çevreleyen sıvılar hem ön tarafta hem de yan taraflarda yer alıyor. Bu sıvılar sayesinde ufuk çizgisi yeniden yaratılıyor ve bulantı probleminin önüne geçiliyor.

 

 

• SEETROËN gözlüklerinin tasarımı için Citroën, Paris’te yer alan kolektif bir tasarım stüdyosu olan 5.5 ile çalıştı. Gözlük, Citroën’in konfor felsefesine uygun olması için yüksek teknolojili yumuşak dokunuşlu beyaz plastik malzemeden üretildi.

SEETROËN tam olarak nasıl çalışıyor?

• Kullanıcılar yol tutma belirtisini hisseder hissetmez gözlükleri takmalı.

• Kullanıma başladıktan 10 - 12 dakika sonra SEETROËN zihnin iç kulak tarafından algılanan hareketle yeniden senkronize olmasını sağlıyor. Bu sayede gözlüğü takanlar bir akıllı telefon veya kitap gibi sabit bir nesneyle ilgilenebiliyorlar.

• Belirtiler ortadan kalktıktan sonra kullanıcılar gözlüklerini çıkarabilirler.
Camsız olarak tasarlanan SEETROËN tüm aile tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Ayrıca numaralı gözlük kullananlar için de kullanıma uygun.

YORUMLAR 7
  • 380VOLT 5 yıl önce Şikayet Et
    biraz zor geçsede gözlerinizi kapatıp bi süre bekleyin yol tutmasına odaklanmayın olabildiğince aza iniyor yada camdan rüzgar gelmeside etkili oluyor ...
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel bişey. bende muzdaribim cepten mesaj okuduğum anda araçda aşağı yukarı sallanırsa ben bitmiş oluyorum. midem gözlerim başım horon tepmeye başlıyorlar
    Cevapla
  • haysem 5 yıl önce Şikayet Et
    ben ne yaptıysam care bulamadım bazen 3 gun bulantım devam ediyor mecbur kalmazsam asla yolculuk yapmıyourm bulundugum sehirde sürgunum adeta
    Cevapla
  • Danismend 5 yıl önce Şikayet Et
    Hareketleri algılayan iç kulak ile gözlerimizden gelen bilgiler birbiriyle uyuşmadığında beyin görüntülerden ziyade iç kulağın verdiği hareket bilgisinin önceliğini esas alıyor ve oraya odaklanıyor. Belli bir süre sonra iç kulaktan gelen ve herhangi bir görüntüyle birebir uyuşmayan bu sallantılar bulantıyı tetikliyor. Bu gözlük takıldığında ise çerçevelerde bulunan mavi sıvı kafanızı nereye çevirirseniz çevirin yeryüzüyle paralel kaldığı için ufuk çizgisi etkisi yapıyor. Ayrıca o mavi sıvı sallantıları ve hareketleri eşzamanlı gösterdiği için gözlerden ve iç kulaktan gelen bilgiler birbiriyle uyuşuyor. Böylece beyin hareket-görüntü eşleştirmesi yapabildiği için bulantı ortaya çıkmıyor.
    Cevapla
  • YADEM 5 yıl önce Şikayet Et
    nasıl çalışıyor ben anlamadım!
    Cevapla
  • saaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Abim içerisindeki mavi ve beyaz renkli sıvıları gördün demi. sen sağa yatınca sıvı sağa yatıyor sola yatınca sola filan. gözün ufuk çizgisini onlar sayesinde ufuk çizgisi yaratılarak senin rahatlaman sağlanıyor. kuşağımızın içinde de kulak sıvısı var o sıvı denge mekanizmaması sağlıyor. etrafında mevlana gibi dönünce başın dolanıyor ya ona sebep olan şey o dur işte. neyse o sıvı ile o gözlüğün 10-15 dk içinde vücudumuzun ve bilinçaltımızın yardımıyla kordinasyon sağlayarak bizi rahatlatıyor.
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    bulantıyı gerçekten kesiyorsa çalışma şekli hiç önemli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle