En akıllı A Serisi Türkiye’de

Alman Mercedes’in yapay zekâ teknolojisine sahip ilk modeli yeni A Serisi 193 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

En akıllı A Serisi Türkiye’de
En akıllı A Serisi Türkiye’de
GİRİŞ 02.07.2018 09:24 GÜNCELLEME 02.07.2018 10:49

Mercedes’in yeni nesil yenilikçi araç içi bilgi ve eğlence sistemi MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) ile donatılan ilk modeli olan yeni A Serisi, bünyesinde barındırdığı yapay zekâ teknolojisiyle öğrenme özelliğine sahip. 

Kişiselleştirilebilen ve kendini kullanıcı davranışlarına uyarlayan sistem bu yönüyle sürücü, yolcular ve otomobil arasında bağ kuruyor. “Hey Mercedes” anahtar kelimesi ile aktif hale gelen, doğal konuşma dilini de anlama özelliğine sahip olan akıllı sesli komut sistemi ve ön cama yansıtılan sanal gösterge paneli diğer önemli özellikler olarak öne çıkıyor. 

 

 

7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu, ilk etapta 163 beygirlik bir benzinli (A 200) ve 116 beygirlik bir de dizel (A 180 d) motor seçeneği ile Türkiye’de satışa sunulan yeni A Serisi artırılan aks mesafesinin de etkisiyle artık daha geniş bir iç mekan sunuyor. 

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “Yeni A-Serisi’ni satışa sunarak bu yıl da hem premium kompakt sınıfta hem de premium otomobil pazarındaki liderliğimizi korumayı hedefliyoruz” dedi.