Volkswagen düğmeye bastı! Kapasiteyi arttırıyor
Volkswagen, artan elektrikli araç ve SUV ihtiyacına cevap verebilmek adına, Çin'de yılda 300 bin araç üreten devasa fabrikasının kapasitesini ikiye katlamaya hazırlanıyor.
Çinli FAW ile Volkswagen ortaklığı, yılda 300 bin araç üretimi ile dünyanın en büyük otomotiv fabrikalarından biri olan Foshan Plant'ın kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Devasa fabrikanın kapasitesi yakın zamanda ikiye katlanacak.
Fabrikadaki yeni kapasite, Volkswagen'in elektrikli otomobil üretme çalışmalarını hızlandırmak için kullanılacak.
Öte yandan Çin'de SUV talebinin artması nedeniyle artırılan kapasite aynı zamanda yeni SUV tipi araç üretimlerinde de kullanılacak.
Şirketten yapılan açıklamada, VW ve Audi'nin en yeni elektrikli modellerinin Foshan fabrikasında üretileceği ve bu fabrikanın şirketin elektrikli araç stratejisinde çok önemli bir rol oynayacağı ifade edildi.
Çin'deki düzenlemeler birçok yabancı otomobil üreticisini ülkedeki elektrikli araç üretimi için büyük yatırımlar yapmaya zorluyor. Elektrikli araçlar için Çin'de önemli yatırım kararı alan firmalardan biri olan Volkswagen, geçtiğimiz yıl yılda 100 bin adet elektrikli araç üreteceğini açıklamıştı.
YILDA 1 MİLYON ADET
Volkswagen Group China CEO'su Prof. Dr. Jochem Heizmann, Günney Çin'deki bu mega fabrikaya yapılacak yatırımla Çin'i elektriklendirme sözünü tutacaklarını belirterek, "Foshan fabrikası Çin'deki elektikli stratejimizin önemli bir dönüm noktası olacak" dedi.
Volkswagen 2025 yılına kadar dünya genelinde yılda 1 milyon adetlik elektrikli araç üretimine ulaşmayı planlıyor.
-
misafir 6 yıl önce Şikayet Etadamlar akilli Türkiye'de delikli kuruş yatırımı yokken yan markaların da bile sira varBeğen
-
Birdost 6 yıl önce Şikayet EtBir iki ay önce yazmıştım.Almanya Çin 'i kötüler; En büyük yatırımlarını da oraya yapar. CIN' de üretir, Türkiye ye de ALMAN MALI diye satar, bizimkiler de ALMANYA üretimi zanneder. Bari Nokia gibi , Made By WV yazsalar, ozaman insanlar o ürünün çin de üretildiğini anlar. Işte bu üretimde kazanilana Katma değerli üretim denir. Bir'e imal et 10 'a sat. Almanya da üretilenler, Çin de üretilen arasında mutlaka kalite farkı vardır, Ömür farkı vardır. Dikkat Edip ona göre alalım. Tam kontrol edelim.,hatta ithalatçı şirket, ben sadece Almanya da Türk işçilerinin de üretime katılmış olduğu Alman araçlarını alırım diye belirtmeli. IstBeğen Toplam 9 beğeni