Almanya panik halinde! Hisseler bir anda düştü

ABD'de ithalata getirilecek vergilendirmeler özellikle ABD'de faaliyet gösteren Alman otomobil firmalarını korkutuyor. Mercedes, BMW ve Volkswagen vergilendirme dedikodularıyla borsada değer kaybetti.

Almanya panik halinde! Hisseler bir anda düştü
Almanya panik halinde! Hisseler bir anda düştü
GİRİŞ 01.06.2018 09:47 GÜNCELLEME 01.06.2018 09:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'de ithalata getirilmesi planlanan vergiler, otomotiv sektörünü de paniğe sevk etti. Trump’ın ithal araç vergisinin hedefinde Alman şirketlerin olduğu belirtilirken, ek gümrük vergisi dedikodularının ardından Alman otomotiv devleri Mercedes, BMW ve Volkswagen'de değer kaybı yaşanıyor.

SATIŞLARDA DÜŞÜŞ KORKUSU

 

 

Alman otomobilleri için en önemli pazarlardan biri olan ABD'de ekstra vergi söylentisi, büyük şirketleri de paniğe itti. Özellikle verginin getirilmesi durumunda üç Alman devinin 4,5 milyar euro ek yük getirmesi ve beraberinde de satışlarda yüzde 10 gerilemenin yaşanması bekleniyor.

Bu durum Alman otomobil firmalarında kardan zarar elde etmelerine yol açması beklenirken, ekstra vergilendirmenin pazarda daralmaya neden olmasından endişe ediliyor.

HİSSELERDE DÜŞÜŞ

Ek verginin geleceği henüz belli değil, ancak söylerntisi bile Alman firmalarının korkuya kapılmasına yetti. Özellikle Mercedes, BMW ve Volkswagen'in yüksek fatura çıkma ihtimaline karşı yaşadığı panik, borsaya da yansıdı.

BMW'nin hisseleri yüzde 0.8 gerilerken, Mercedes-Benz markasını bünyesinde bulunduran Daimler yüzde 1,4  ve Volkwagen'in hisseleri de yüzde 1.9 geriledi. Ayrıca lüks otomomobil sektörünün en önemli isimlerinden olan ve ABD'de ciddi bir satış potansiyeline sahip Porsche'de de tıpkı Vw gibi yüzde 1,9 puan değer kaybetti

YORUMLAR 3
  • mustang43 5 yıl önce Şikayet Et
    Keh keh keh bu gün keyfim yerinde
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede olsun arkadaş.yurtiçinde fabrikası olmayan markalara koy vergiyi
    Cevapla
  • Sayın Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurtiçinde fabrikası olan firmalardan bile, Abd'nin ithal araçlardan almayı düşündüğü vergilerden çok daha fazlasını zaten alıyor devletimiz. Sayın Vatandaş
    Cevapla