İşte en tehlikeli 20 araba modeli

Forbes dergisi, kazalarda en çok can kaybının veya yaralanmanın olduğu 20 otomobil modelini belirledi. Dergi, otomobil tutkunlarından bu modellerden uzak durmayı öneriyor.

İşte en tehlikeli 20 araba modeli
İşte en tehlikeli 20 araba modeli
GİRİŞ 05.08.2007 22:14 GÜNCELLEME 05.08.2007 22:14
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Trafikte emniyetli bir yolculuk yapmak herkesin arzusu.

Kaza durumlarında sağ kalabilmek en azından hafif yaralarla atlatmak önemli.

Forbes çeşitli kategorilerde arabaları inceledi ve size uzak durmanızı tavsiye ettiği bir liste çıkardı. Bu listede 20 araba en tehlikeli arabalar olarak nitelendi.

 Listede belirtilen arabalar çarpışma sırasında can kaybının en çok olduğu araçlar.

Bu modeller, piyasaya çıktığından beri yaptıkları kazalarda can kaybı ve yaralanmalar hesaplanarak belirlendi. Resmi bilgiler 2001 ve 2004 arasında üretilen modelleri içeriyor.

Birçok modelde elde edilen resmi bilgilere göre can güvenliğini artıracak önemli değişiklikler yapıldı.

Forbes, uzmanlardan oluşan bir heyete arabaların hangi durumlarda daha tehlikeli veya daha emniyetli olduğunu sordu.

Araçları inceleyen uzmanlar genelde üç noktada yoğunlaştılar: Yan çarpmaların sürücü üzerindeki etkileri, denge sağlamlığının kontrolü ve takla atma riski.

Uzmanlar, bir aracı en güvensiz yapan faktörün yan çarpmalarda aldığı hasar derecesi. Çünkü en çok can kaybı bu tür kazalarda oluyor. Arkadan çarpmalar ise en az can kaybının olduğu kaza tipi.

 İkinci olarak, uzmanlar aracın büyüklüğü ve ağırlığının emniyet için önemli olduğunu söylüyor. Çünkü daha küçük ve daha hafif olan araçlarda kaza durumlarında daha çok hasar oluşmaktadır.

 Üçüncü olarak aracın elektronik denge kontrol sisteminin tekerlekler ve fren ile uyumlu olması aracın kontrolünün sağlanmasında önemli rol oynuyor.

Güvenlik ölçütlere göre uzmanlar en tehlikeli olarak 20 model seçti. Forbes sürücüleri bu modellerden uzak durmayı öneriyor.

MODELLER VE RESİMLER İÇİN BAKINIZ

YORUMLAR 21
  • hüseyin karadağ 16 yıl önce Şikayet Et
    fiat. bence listenin tamamını fiat modellerine ayırsalardı daha iyi olacaktı.gazyağı tenekeleri:)))
    Cevapla
  • Sedat A. 16 yıl önce Şikayet Et
    . 2001-2004 arası modeller diyo arkadaşlar tofaşın öyle modeli yokki :)))
    Cevapla
  • kani muhalif 16 yıl önce Şikayet Et
    EN KRAL ARABAYI TÜRK ŞÖFÖRE DENEME YAPTIRIN. GÖrün bakın o en güvenli araba nasıl da yürüyen tabut oluvermiş 2 dakikada :)) Üreticisi bile aptallaşır onu görünce.
    Cevapla
  • Meral Y. 16 yıl önce Şikayet Et
    Kizmayin ama.... Türkiyede arabalar cok saglam olsa bile sürücüler cok tehlikeli araba sürüyorlar, serit ihlali en cok dikkatimi ceken, nerde bosluk var oraya daliyor sürücüler. o seritler süs diyemi yapiliyor? Türkiyede araba kullanmya cesaret edemiyorum, trafik felaket. Biz kücükken izine gidince istanbul trafiginden cikana kadar, kac senelik ehliyeti olan babamin sirtindan terler akardi. simdi azicik düzeldi ama yinede cok tehlikeli.
    Cevapla
  • Önder Demir 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu arabalarin icinde hangisi Türk yapimi?. Bu arabalarin icinde Türk yapimi araba varmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle