Şimşek'ten ilginç 'vergi' açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, karbon salımının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi ve Türkiye'nin taşıtlardaki vergi konusunda dünyada ön planda olduğunu belirtti.

Şimşek'ten ilginç 'vergi' açıklaması!
Şimşek'ten ilginç 'vergi' açıklaması!
GİRİŞ 29.09.2017 14:27 GÜNCELLEME 29.09.2017 15:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Finans Sektörü' temasıyla düzenlenen 5'inci Sürdürülebilir Finans Forumu'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye muazzam bir yatırım hamlesi içinde bulunduğunu söyleyen Şimşek, fosil yakıtlı taşıtlardaki vergi konusuna da değindi.

Çevresel faktörleri nedeniyle ''Karbon salınımını kontrol etmek için ilave vergiler getirmemiz lazım'' diyen Şimşek, şöyle konuştu:

"Şu anda inşa halindeki bütün santrallerin yüzde 90'ı yenilenebilir. Dünyaya oranla muazzam bir çaba söz konusu. Belki sokaktaki vatandaş haklı olarak şikayet ediyor, ama biz özellikle fosil yakıtları ve taşıtları çok yüksek vergilendiriyoruz. Dünyada bu anlamda da ön plandayız. Sigarada ve başka birtakım ürünlerde olduğu gibi."

YORUMLAR 13
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar çok olumsuz yorum yapmışsınız, ülkem için gerekiyorsa yeni vergi çıksın.
    Cevapla
  • asi 6 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel karbon salınımını azaltmak için vergi artırıyorlar peki vergi artınca havadaki karbonmonoksit oranı azalacak mı. bari fazla vergi parasıyla ağaç dikseler faydası olurdu.
    Cevapla
  • emrullah 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlar böylemi cezalandırılır ,yazık vallahi
    Cevapla
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Karbon salınımını kontrol etmek ilave vergi değil Karbon salınımını düşük olan sıfır otomobilleri vergilerini düşürün vatandaş Karbon salınımını yüksek olan ayrıca güvenlikte 1 yıldız olamayan aracını yenilesin olmazmı. Türkiye'deki 2000 model ve öncesi araçların sayısı %50 bu ne demek etraf da tabutlar geziyor demek . Önce buna çare bulun insan hayatına değer verin karbon marbon sonraki iş
    Cevapla
  • femes 6 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlara teşvik veriyormuş gibi konuşuyor. Elektrikli araç yok, hepsi zaten emisyonu olan araçlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle