Üniversite öğrencileri elektrikli otomobil üretti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencileri, tamamen yerli tasarım olan ve "Diriliş 1251" ismini verdikleri elektrikli araç üretti.

Üniversite öğrencileri elektrikli otomobil üretti
Üniversite öğrencileri elektrikli otomobil üretti
GİRİŞ 15.09.2017 18:33 GÜNCELLEME 15.09.2017 18:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Üniversite bünyesindeki Ar-Ge Topluluğu öğrencileri, elektrikle çalışan ve tasarımı tamamen yerli araç tasarladı.

Uzunluğu 4 metre olan araç, 6 kilowattlık batarya ile saatte 110  kilometre hıza ulaşabiliyor.

"Diriliş 1251" ismi verilen aracın, motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, batarya paketlemesi, telemetre, araç  kontrol sistemi ve mekanik aksamı tamamen yerli.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk,  yaptığı yazılı açıklamada, aracın öğrencilerin tasarımı olduğuna dikkati çekti.

Üniversite olarak yerli Otomobil konusunda Konya'ya destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu tarihi sorumluluğa Konya ev sahipliği yapmaya hazır. Kendi yerli otomobilimizi üretmemizin Türkiye için önemi üzerinde daha çok durmayı ve daha  fazla çalışarak üniversite sanayi iş birliğiyle bu sorumluluğun üstesinden  gelmeyi hedefliyoruz. Öğrenci kardeşlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik  ediyorum. Diriliş 1251 adlı aracımızı daha da geliştireceklerine dair inancımı  kalbimde taşıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    yakında ilkokul öğrecileri güneşle elektrikle suyla çalışan araba yaptı derlerse şaşırmam artık bu üniversite öğrencilerinin araba yapma işide bayatladı bence ülkemizde o kadar makine prof. var bir o kadarda büyük sermayeli holdingler var bunlardan bir haber yapılsın bizde inanıp mutlu olalım
    Cevapla
  • Başarı 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar emek vermiş üretmişler .Ellerinize sağlık. Bu gençler desteklenmeli.
    Cevapla
  • gurbetci avsar oglu 6 yıl önce Şikayet Et
    elerinize salik kardeslerim TC sizlere cok ihtiyaci var yapin yapmak guzel kirmak cok kolay
    Cevapla
  • maçkalı 6 yıl önce Şikayet Et
    bize bunlarla gelin
    Cevapla
  • tarık akın 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli ama ya motoru ? diyecek oluyor birileri, bakıyorlar motoru da yerli... o zaman işe yaramaz bu diyip işkembeden zırvalar üretmek gereği duyuyorlar bir anda. yerli ve milli olanın önemini kavrayabilmek için yerli ve milli olmak lazım. ötesi teferruat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle