Yola atlayan köpeklere karşı yeni çözüm!

Ford, yolda oluşabilecek sürprizlere karşı sürücüyü uyaran ve otomatik fren yapan bir sistem geliştirdi.

Yola atlayan köpeklere karşı yeni çözüm!
Yola atlayan köpeklere karşı yeni çözüm!
GİRİŞ 20.03.2017 09:48 GÜNCELLEME 20.03.2017 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yolda ilerlerken aracın önüne bir insan ya da hayvanın atlaması sürücülerin en büyük korkularından. Özellikle gece seyahat edenler için köpekler adeta bir kabus. Yola aniden çıktıkları gibi, zaman zaman fark edilmiyorlar.

Ford ise, hem gece seyahat etmekten çekinenler hem de yoldaki sürprizlere karşı daha önce de kullandığı teknolojisini geliştirdi.

Otohaber Dergisi'nde yer alan habere göre, 'Yaya algılama sistemi' olarak adlandırılan sistemin geliştirilmiş hali ile artık gece yolculuklarında da yaya, motosiklet veya diğer cisimler araç tarafından algılanabiliyor. Ford, Avrupa'da yaptığı anket çalışmasına göre her 100 kişiden 81'inin gece yolculuğu yapmaktan çekindiğini ortaya koyuyor.

Geliştirilmiş yeni yaya algılama sisteminin, Avrupa'da ilk kez yeni Fiesta modelinde ve Kuzey Amerika'da ise yeni F-150 ile yeni Mustang modellerinde kullanılması planlanıyor.

SİSTEMİN ELEMANLARI

Sistemin ana elemanları, ön tampona yerleştirilmiş radar (sensör) ve ön camda bulunan kamera. Bu cihazlar, önceden sisteme kaydedilmiş yaya şekli sayesinde, algılanan şeyin bir cisim ya da yaya olup olmadığını tespit edebiliyor. Sistem yaya algıladığı zaman, sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Sürücü herhangi bir müdahalede bulunmazsa, sistem otomatik olarak araca fren uyguluyor.

YORUMLAR 1
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistem vag grubu araçlarda yıllardır var zaten. Biraz geç kalmamışlar mı?
    Cevapla