İstanbullulara güzel haber! Çile bitiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinden yarından itibaren serbest geçişlerin başlayacağını açıkladı.

GİRİŞ 19.11.2016 17:00 GÜNCELLEME 20.11.2016 11:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yarın serbest geçiş sistemine geçileceğini açıkladığı Mahmutbey gişelerde çalışmalar sürüyor. Elektronik serbest geçiş sistemi için bölgede gidiş ve gelişteki 4’er şeritlik bölümler ayrıldı.

Yarından sonra kullanılmayacak gişelerin de önümüzdeki günlerde kaldırılması bekleniyor. Serbest geçiş sisteminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantısının eklenmesiyle bölgede yoğunlaşan trafiğe ne oranda çözüm getireceği ise Pazartesi günü belli olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de açılmasıyla trafiği içinden çıkılmaz bir hale gelen Mahmutbey gişelerinin rahatlatılması için, geliş ve gidiş yolu üzerine 4'er şeritlik elektronik serbest geçiş sisteminin elektronik parçalarının bulunduğu taklar yerleşitirildi. Eski gişelerin ise önümüzdeki günlerde yol üzerinden kaldırılması planlanıyor.

NE ORANDA RAHATLATACAĞI PAZARTESİ GÜNÜ BELLİ OLACAK

Tamamlandığında bölgede trafiği yüzde 30 rahatlatacağı söylenen serbest geçiş sisteminin bölge trafiğine etkisi ise gerçek anlamda Pazartesi gününden itibaren ortaya çıkacak.

BUGÜN BÖLGEDE YOĞUN TRAFİK ETKİLİ OLDU

Öte yandan, Mahmutbey kavşağı ve civarında gişelerin kullanıldığı bugün de trafik oldukça etkiliydi. Atatürk Havalimanı'ndan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden, Topkapı tarafından ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden gelen araçların buluştuğu Mahmutbey kavşağında gün boyu kilometrelerce kuyruk oluştu. Bölgede 3-4 kilometrelik yolu geçmek zaman zaman saatlerce sürerken, sürücüler sıkışan trafikte zor anlar yaşadılar.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Duyarlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Şehirleşmeye Avrupadan daha fazla para harcıyoruz ama birşeye benzetemiyoruz. Cumhur Reisimiz hangi biriyle uğraşşın; adam vizyonuyla hedef koyuyor, proje üretiyor ama kontrolörler uyuyor üçkağıtçı müteahhitlere fırsat veriyor!....Belediyeler işlerini özenli yapmıyor, yaptıramıyor; şehirlerimizde döküntü bir görüntü var! 3.Köprü yollarını yapan firmalara sormak lazım, bu yollar kaç sene dayanır; şimdiden çöküntüler var, yazık ülkemin parasını israf ediyorlar adam gibi iş yapmıyorlar.
    Cevapla
  • Emin 7 yıl önce Şikayet Et
    İki şeritli yoldan otoban diye para alınırmı arkadaş
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    kınalı yavuz selim bağlantısı açılmadan çözüm zor. tırlar mecburen Mahmutbeye kadar gelip trafiği tıkıyorlar.
    Cevapla
  • musto02 7 yıl önce Şikayet Et
    burdaki çilenen tek bitişi gişelerin şehir dışına çıkarılmasıdır. bu sistemden beklenen yoğunluğun azalması yüzde 30 dur. 3. cü köprünün yeni bağlantı yolarının getirdiği yoğunluk yüzde kaç acaba onuda hesapladınızmı
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi işimiz düzgün ki? Mahmut bey gişelerinin kaldırılmadığı hiç bir çözüm çözüm değildir. Bunu anlamak için bir iki yıl daha geçmesi lazım. Evimizin önünde K.çekmece park ve bahçeler müdürlüğünün 5 personeli 1 mt. genişliğinde 50 mt. uzunluğundaki patika yolu 10 gündür bitiremedi. Bakıp bakıp gülüyorum. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Saraydan 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet Meydana yakın olan yer, bende gördüm. Bir merdiveni 3 kez yapıp yine yıktılar. :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle