Trafik sigortasında çok önemli gelişme! Paranızı geri alabilirsiniz

Yüksek fiyatlı trafik sigorta yaptıranlar için müjdeli haber geldi. Yapılan çalışmalar neticesinde trafik sigortası ücretlerini geri alabileceksiniz. İşte zorunlu trafik sigortası ile ilgili önemli gelişmeler

Trafik sigortasında çok önemli gelişme! Paranızı geri alabilirsiniz
Trafik sigortasında çok önemli gelişme! Paranızı geri alabilirsiniz
GİRİŞ 26.09.2016 09:23 GÜNCELLEME 26.09.2016 09:25

26 Eylül pazartesi günü itibariyle milyonlar sürücünün merakla beklediği zorunlu trafik sigortası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Aylardır yapılan çalışmalar neticesinde Yüksek fiyatlı trafik sigorta yaptıranlar paralarını geri alabilecek. Peki trafik sigortası paraları hangi koşullarda geri alınacak? İşte zorunlu trafik sigortası ile ilgili çok önemli gelişme

TRAFİK SİGORTASINDA DEVRİM GİBİ DÜZENLEME

Ağustos ayında yüzde 142 artarak araç sahiplerini zora sokan trafik sigortasına ciddi bir darbe daha vuruldu. Hazine Müsteşarlığı bunu sessiz sedasız gerçekleştirdi. Buna göre şimdiye kadar yapılmış yıllık trafik sigortası poliçesi vade sona ermeden veya aracı satmadan sonlandırılamazken artık bu olanak vatandaşa tanındı. Hazine aslında düzenlemeyi 31 Ağustos'ta yaptı ama yürürlük tarihini 23 Eylül 2016 yani son cuma günü olarak belirledi. Böylece devrim gibi yeni düzenleme cuma günü yürürlüğe girdi.

Bir örnek ile anlatırsak ağustos ayında 1000 lira primle yapılmış bir sigorta bugün 600 liraya yeniden yapılacak. Tabii ki yeni fiyat, bundan sonraki 1 yıl için geçerli olacak. Sigorta şirketi 2 aylık sigorta tutarı olan 166 lira ve 41 lira ceza kesip 793 lirayı geri verecek. Sigortalı ise böylece cezaya rağmen 193 lira kazançlı çıkacak.

Araç sahipleri, bu haktan orijinal poliçe vadesinden itibaren üç ay ile sınırlı olmak üzere iki defa yararlanabilecek. Ayrıca bu üç aylık süre içerisinde, kazanılmış gün primine kalan poliçe priminin yüzde 5'inin ilave edilmesiyle hesaplanacak fesih tutarı sigortacıya ödendiği takdirde trafik sigortası teminat boşluğu kalmayacak şekilde iptal edilebilecek. (Habertürk)

trafik-sigortası-haberleri

TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİNİ DÜŞÜRECEK YENİ DÜZENLEME

Devletin yaptığı kanuni düzenlemeye rağmen zorunlu trafik sigortası primleri düşmeyince yeni bir model geliştirildi. Artık sbm.org.tr adresine girip kendi sigorta priminizi kendiniz kesebileceksiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece TC kimlik numarası ve araç plakanızı girmek. Sisteme girip TC ve plaka numarası ile sorgulama yapınca önünüze Türkiye'deki tüm sigorta şirketlerinin zorunlu sigorta teklifleri gelecek. Siz de en uygun fiyatı veren sigorta şirketini seçebileceksiniz.

Zorunlu trafik sigorta fiyatları artık internetten öğrenilip poliçe kesilecek. Trafik sigortası sorgulama TC numarası ve araç plakası ile sbm.org.tr sitesi üzerinden Eylül 2016 sonunda başlıyor. Yeni model vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla geliştirildi. Bu kapsamda bütün sigorta şirketlerine ait fiyatlar tek bir sistemde görülebilecek. Haliyle de en düşük fiyatı sunansigorta şirketi öğrenebilecekler. Şu anda vatandaş tüm sigorta şirketlerinin uyguladığı zorunlu trafik sigortası primlerinden haberdar değil. Bütün fiyatları gören vatandaş en düşük primi seçebilecek. (Akşam)