Motor Mükemmeliyet Merkezi’nde 'yerli' hedef

Motor Mükemmeliyet Merkezi’nin 9. Çalıştayı, TÜBİTAK TÜSSİDE’de yapıldı.

Motor Mükemmeliyet Merkezi’nde 'yerli' hedef
Motor Mükemmeliyet Merkezi’nde 'yerli' hedef
GİRİŞ 23.08.2016 15:24 GÜNCELLEME 23.08.2016 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsü bünyesinde kurulması planlanan “Motor Mükemmeliyet Merkezi” için çalışmalar devam ediyor. Merkez ile birlikte ülkemizde; kamyon, traktör ve tarım makinası, jeneratör, iş makinaları ve menzil uzatıcı motorlar konularında yerli üreticiler oluşturmak hedefleniyor.

'HOW KNOW GEREKLİ'

TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu açılış konuşmasında; Motor Mükemmeliyet Merkezi ile oluşturulan işbirliğinin sektörü ileriye taşıyabileceğini ve bu platform sayesinde motor endüstrisi ile ilgili kritik teknolojilerin geliştirilebileceğini belirtti.

Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan ise Motor Mükemmeliyet Merkezi’ne olan ihtiyacı rakamlarla ortaya koyduktan sonra ülkemizin motor tasarımı konusunda acilen know-how kazanması gerekliliğini vurguladı.

BAKANLIKTAN DESTEK AÇIKLAMASI

Firma temsilcilerinin görüşlerini dile getirmesinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik katılımcılara hitap etti.

Çelik; Motor Mükemmeliyet Merkezi’ne gerekli desteğin Bakanlık tarafından verileceğini ve merkezde geliştirilecek olan motor türleri ile ilgili firmalardan en kısa zamanda geri dönüş yapılması gerektiğini belirterek Motor Mükemmeliyet Merkezi Çalıştayı'nın verimli geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    bize ne motor nede otomobil patenti verirler, taşoranlığa devam maalesef.
    Cevapla