Citroen C4 Cactus'e konfor ayarı

Citroen, yeni konfor donanımlarını ilk olarak C4 Cactus'e daha sonra C4 Picasso ve yeni C3 modellerine eklemeyi planlıyor.

Citroen C4 Cactus'e konfor ayarı
Citroen C4 Cactus'e konfor ayarı
GİRİŞ 28.06.2016 13:00 GÜNCELLEME 28.06.2016 13:00

Citroën C4 Cactus, üzerinde tanıtılan yeni “İleri Konfor” programı sayesinde yeni nesil Citroën modelleri, yatak teknolojisinden esinlenilen yeni koltuklar, aşamalı hidrolik minderleri barındıran süspansiyon sistemi ve yeni yapısal gövde bağlantıları ile yüzde 20 daha sağlamlık vadediyor.

Citroën, yol üzerinde “uçan halı” olarak tanımladığı yeni teknolojiyi ilk olarak bu yılın son çeyreğinde yeni C4 Picasso’da sunmayı planlıyor. Aynı teknolojilerin yakın bir zaman içerisinde C4 Picasso ve yeni C3 modellerinde seri üretimde karşımıza çıkması bekleniyor.

Citroen İleri Konfor programında üst düzey konfor için 4 ayrı program belirlendi: Sürüş Konforu, Yaşam Konforu, Fonksiyonel Konfor ve Zihin Konforu.

Sürüş Konforu: Tüm dış müdahaleleri araçtan uzak tutarak, süspansiyon titremesi ve akustik için çözümler geliştirilmesi.

Yaşam Konforu: Bol alan genişliği, fonksiyonel depolama bileşenleri ve ustaca tasarlanmış iç mekanı ile aracın içinde hayatı kolaylaştırmak.

Fonksiyonel Konfor: Sezgisel teknolojiler, günlük yaşamda kullanılabilecek yardımcı teknolojiler, yolcular ve araç içerisinde dijital sürekliliği sağlamak.

Zihin Konforu: Sürücüleri destekleyerek, bilgi sistemleriyle sadece doğru olan bilgileri görüntüleyerek rahat bir iç ambiyans yapmak.

Citroën İleri Konfor programında konforun çeşitli yönlerine odaklanılıyor. Yoldaki çukurları ve tümsekleri etkisiz hale getirmek için tasarlanan proje, Citroën’in bu alandaki yeniliklerini gruplandırıyor. Bir araç tümsekten veya çukurun üzerinden geçtiğinde, etkileri kabinde ve yolcular üzerinde üç aşamada gerçekleşiyor. Bunlar; süspansiyonun harekete geçmesi, titreşimin şasiye geçmesi, titreşimin koltuklarda oturan yolcular tarafından hissedilmesi.