İstanbul trafik en çok ne zaman sıkıştı?

İstanbul'da geçtiğimiz yıl trafik sıkışıklığının en çok olduğu tarih, okulların kapandığı gün oldu.

İstanbul trafik en çok ne zaman sıkıştı?
İstanbul trafik en çok ne zaman sıkıştı?
GİRİŞ 07.04.2016 16:30 GÜNCELLEME 07.04.2016 16:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Trafik sıkışıklığı, İstanbul'un problemleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Megakentte yaşayanlar, bir yılda 7.5 günden fazla zamanı trafikte geçiriyor.

TomTom'un açıkladığı rapora göre İstanbul'da trafik sıkışıklığı, zaman zaman, özellikle akşam saatlerinde yüzde 94'e kadar çıkıyor. Sıkışıklık daha çok otoyollarda meydana geliyor. 

Megakentte trafik en çok Pazartesi sabahı ve Cuma akşamı sıkışıyor. Geçtiğimiz yıl en çok sıkışıklığın yaşandığı gün ise, okulların tatil edildiği gün olan 12 Haziran Cuma günü oldu.

İstanbul trafiğine dair istatistiklerse şu şekilde:

1. Otoyollarda geçen ekstra seyahat süresi: 72%
2. Otoyol dışı yollardaki ekstra seyahat süresi: 43%
3. Günlük ekstra seyahat süresi: 47 dk
4. Yılda geçen ekstra seyahat süresi: 178 saat (7.5 gün)
5. En sıkışık gün: 12 Haziran Cuma 2015
6. Toplam yol uzunluğu: 18.178 km
7. Toplam otoyol uzunluğu: 387 km
8. Toplam otoyol dışı yol uzunluğu: 17.790 km

YORUMLAR 5
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    ya sadece yapılaşma yaparken şu yolları ileriyi görerek ne olur ya bir araç boyu daha geniş yapsanız millet trafikte hasta oldu beklemekten birde en güzel mantık inşallah teşvik iş sahası olsun millet sakarya bolu konyaya kadar taşınır kimse durmaz ama istanbul biraz daha gelir fazlalığı cazip kalıyor tabii inşallah bunları atlatacağız el birliği ile inşallah devletimizden bu konuda adım bekliyoruz.
    Cevapla
  • Trafik çilesi 8 yıl önce Şikayet Et
    Mahmutbey gişeleri kalkmadan istanbul trafiği katiyyen düzelmez. Tüm istanbulu tıkayan 1) Mahmutbey gişeler, 2) Kısıtlı Atatürk Havalimanı girişi 3) Denetimsiz tır trafiği. Hergün beylikdüzünden bağcılar 3 saatte gidiyorum. Daha söylenecek söz var mı?
    Cevapla
  • laedri 8 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman sıkışmadı?
    Cevapla
  • yunus doğdu 8 yıl önce Şikayet Et
    1-İstanbul içine sıfır araç satışı yapılmayacak,başka şehir plakaları İstanbul içinde en fazla 15 gün kalabilecek. 2-İstanbul'da merkezi olan yerlerde büyük kat otoparkları yapılacak sokak araları araçlardan temizlenecek vatandaş araçlarını buralara park edecek..3-toplu konut ve yapılaşma en az 10 sene durdurulacak sadece eski binalara yıkılıp yeni bina izni verilecek..4-sanayi ağırlıklı bütün yerler kademe kademe şehir dışına taşınmalıdır..5-kanal İstanbul gibi proje yapılsa da etrafı kesinlikle sit alanı ilan edilmeli nüfus artırıcı yapılaşmalardan kaçınılmalıdır..6-otoyollar yeraltına alınmalı hem üst hem alt kullanılmalıdır..7-şehir merkezleri ücretli olmalı en az 10 TL..
    Cevapla
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    başka isteyin var mı ağam istanbulun sahibi misin. beğenmiyorsan çık git...
    Cevapla