Amfibus için anlaşma yapıldı

Türk ve Güney Kore arasında, denizde seyahat edebilen otobüs olan amfibus için ön anlaşma yapıldı.

Amfibus için anlaşma yapıldı
Amfibus için anlaşma yapıldı
GİRİŞ 07.04.2016 14:34 GÜNCELLEME 07.04.2016 17:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk ve Güney Koreli iş adamları gıda, yatırım ve turizm gibi sektörlerde işbirliklerine imza atmak için bir araya geldi. Taraflar arasında ulaşım konusunda "amfibus projesinin ön anlaşması" imzalandı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (TÜMSİAD) yapılan açıklamaya göre, dernek, Hollanda-Türkiye İş Forumu'na katılmak için Lahey'de bulunan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve beraberindeki iş heyetini Güney Koreli iş adamları ile bir araya getirdi.

Gıda, yatırım ve turizm gibi sektörlerde yenilikçi iş birliği anlaşmalarına imza atmak için bir araya gelen taraflar, ulaşım konusunda farklı bir bakış açısı sağlayacak "amfibus" projesinin ön anlaşmasını da imzaladı.

Yüzen otobüs, Amfibüs

Temaslar sonucu ilk anlaşma yüzen otobüs olarak tabir edilen "amfibus" konusunda sağlanırken, imza törenine Bakan Elitaş da katıldı.

Elitaş, bu ortak girişimden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Türk iş adamlarının dünyanın birçok ülkesinde yabancı yatırımcılarla iş birliği içinde olduğunu vurguladı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise Güney Kore ile yapılan anlaşmanın önemli bir adım olduğunu belirterek yeni iş birliği anlaşmalarının da kapıda olduğunu bildirdi. Doğan, "amfibus"un özellikle turizm açısından sektöre canlılık ve farklı bir bakış açısı getireceğini kaydederek, "Amfibus, sahip olduğu özelliklerle sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin pek çok şehrinde kullanılabilecek. Yakında Türkiye'de amfibus üretimine de başlanacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • Trafik çilesi 8 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul inatla eminönü-sirkeci-bakırköy-yeşilköy-beylikdüzü hattı üzeri sahil deniz taşımacılığı yapmıyor. Bir yapılsa trafik %50 rahatlar ama nerdeeeee... Dün ekmek yağ kuyruğu, bugün trafik kuyruğu...
    Cevapla
  • Kredimi lazım? 8 yıl önce Şikayet Et
    chp herseye karsı onlar hızmetlerden yararlanmasın haketmıyorlar
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    cehape zihniyeti kullanmazsa çok sevinirim.Onlar sırf hava atıp, insan ezmek için bile önden önden atlarlar üstüne.RTE nin sayesinde olduğunu unuturlar bianda
    Cevapla
  • G kişisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hizmet için çok uzun zamandır uğraş veren başta Yılmaz ÇELİK olmak üzere TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan ve ekibine şükranlarımı sunarım.
    Cevapla