Yerli otoda filo hedefi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobille ilgili açıklamalar yaptı.

Yerli otoda filo hedefi
Yerli otoda filo hedefi
GİRİŞ 17.03.2016 16:35 GÜNCELLEME 17.03.2016 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Işık, “Türkiye artık sanayi 4.0’ı gündemine alacak. Patent kanununu önümüzdeki hafta Meclis’e sevk edeceğiz. Üretim platformu ve TÜBİTAK’ın yeniden yapılanmasını çalışıyoruz. Türkiye’nin güçlü iç pazarı ve sanayisi var. Hem iç Pazar hem de dış Pazar Türkiye’nin büyümesini destekler” dedi.

Yeli otoda bu yılın sonuna kadar 30-40 araçlık filo üretmek istediklerini aktaran Işık, “Hedefimiz 2018 Haziran’da piyasaya çıkacak yeli otonun tanıtımını yapmak. Yerli otomobili teknoloji geliştirme platformu olarak da görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

KAYNAK: FORTUNE TÜRKİYE
YORUMLAR 8
  • fatih k 8 yıl önce Şikayet Et
    aman be bu kadar mi ballandirilir bu is. bay di artik.tam bos muhabbet oldu
    Cevapla
  • aynı hikaye 8 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır aynı hikaye. Sanki arabayı yeniden icat edecekler. altı üstü yapacakları bi otomobil. koskoca bakanlık, Tübitak, üniversiteler bi tane otomobil yapamıyor. duyan da daha önce araba hiç yapılmamış sanki bunlar sıfırdan icat edecek zanneder. geçin bu işleri azizim.
    Cevapla
  • Trafik çilesi 8 yıl önce Şikayet Et
    yerli araba konusunu sıkı takip ediyoruz. inşallah avrupa standartlarinin üzerinde olur. jettadan, focustan vs daha kaliteli olur. ve de inşallah kendi arabamızdan ötv almazsiniz
    Cevapla
  • OSMANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahınıza kurban çabuk yapın tüm millet alsın
    Cevapla
  • Nurettin 8 yıl önce Şikayet Et
    yaa bizim yorumcu Arkadaslar TC nin Mühendislerinden daha cok bilgili en iyisi onlar cikarsin yerli otoyu.Zaten TC nin mühendisleri birsey bilmiyor.Avrupa herseyin en iyisini yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle