Toyota'dan sonra Hyundai'den de SUV hamlesi

Toyota'nın ardından Hyundai de Türkiye'de SUV üretmeyi planlıyor.

Toyota'dan sonra Hyundai'den de SUV hamlesi
Toyota'dan sonra Hyundai'den de SUV hamlesi
GİRİŞ 03.03.2016 16:11 GÜNCELLEME 03.03.2016 16:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Toyota'ın Türkiye'de SUV üretme hamlesinin ardından Hyundai de harekete geçti. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, İzmit’te üretilmesi planlanan üçüncü modelin kompakt bir SUV olması için görüşmelerin sürdüğünü, böylelikle fabrikanın kapasitesinin de 300 bin adedi aşacağını kaydetti.

Kritik iki ay

Milliyet'ten Levent Köprülü'nün haberine göre, yaklaşık 1.5 milyar liralık yatırımla i10 ve i20 modellerinin üretimine başlayan, kendi ihracat ve üretim rekorlarını kıran Hyundai Assan, İzmit’teki tesisine bir de kompakt SUV eklemek için kolları sıvadı. 

Ali Kibar, fabrikada yeniden kapasite artırımı için düğmeye bastıklarını belirterek, “Kapasitemiz 245 bin adede yükseldi. Ancak Koreliler ile görüşüyoruz. Kapasiteyi daha da artırmak istiyorlar. 2 ay içinde yatırım için kesin karar verilecek” dedi. 

150 milyon dolarlık ek yatırım

Kibar, bu kapasite artırımı için yaklaşık 150 milyon dolarlık ek bir yatırım söz konusu olduğunu belirtti. Söz konusu kapasite artışıyla birlikte üçüncü bir modelin devreye gireceğini kaydeden Kibar, “Hyundai, i20 ve i10’un başarısı sonrasında Türkiye’de 3. bir model daha üretmek istiyor. Bu modelin kompakt SUV olma ihtimali çok yüksek. Görüşmeler sürüyor ama ben önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın yapılacağını düşünüyorum. Koreli Hyundai Türkiye’ye inanıyor” dedi.

YORUMLAR 2
  • MEMO 8 yıl önce Şikayet Et
    hundainin en büyük yanlışı suv.lara 1.6 dizel motoru koymaması dünyanın en pahalı benzinini tüketen ülkemiz az yakan motorları yani 1.6 dizelleri tercih ettiği için benzin canavarı suv.ları aklı olan almayacaktır.
    Cevapla
  • sivaslı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşallah memnun oluruz..
    Cevapla