Yeni Ford Focus göz kamaştırıyor

Ford'un en çok tercih edilen arabalarından olan Ford Focus, yenilenmiş tasarımı ile hem cezbediyor hem de fiyatıyla dikkat çekiyor. Ford Focus'un teknik özellikleri, tasarımdaki son halini, performanstaki verimliliğini, güvenlik alanını inceleme altına aldık. Ford Focus'un yeni versiyonu Türkiye'de ne kadar satılıyor? Tüm soruların cevabı haber7'de.

Yeni Ford Focus göz kamaştırıyor
Yeni Ford Focus göz kamaştırıyor
GİRİŞ 03.02.2016 14:59 GÜNCELLEME 03.02.2016 14:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yenilenmiş, cilalanmış ve tasarımı ile dikkat çeken Ford Focus, Türkiye piyasasında son sürat gitmeye devam ediyor. Ford Focus'un Türkiye'deki müşterileri oldukça fazla. Orta kesime hitap eden Ford Focus gerek ticari gerek bireysel olarak en iyi araçlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Ford Focus teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanarak en iyi tasarım çizgisiyle müşterisine göz kırpıyor. Teknoloji demişken, "Sesli Kontrol Sistemli Ford SYNC 2 ve 8 inç Dokunmatik Ekran" ile navigasyon bu denli zevki ve rahat olmamıştı.

Genel olarak Ford Focus'a baktığımızda, Otomatik Park Sistemi, hem paralel hem de dikey park ederken yaşanan stresi ortadan kaldırmak üzere geliştirilmiştir. Son teknoloji ürünü benzinli ve dizel motorlar, güç ve yakıt tasarrufunu mükemmel bir dengede tutuyor.

FORD FOCUS'TA PERFORMANS VE VERİMLİLİK NE KADAR İYİ?

Ford Focus'un kendi sınıfındaki diğer arabalardan daha iyi olma sebeplerin başında "motoru" geliyor. 

Yeni Ford Focus'un PowerShift Otomatik şanzımanı, 1.6Ti-VCT 125PS benzinli ve 1.5TDCi 120PS dizel motor seçenekleri ile sunuluyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanda yer alan çift kavrama sistemi sayesinde ikinci kavrama kolu bir sonraki vites dişlisini geçiş için önceden hazırlayarak pürüzsüz ve çabuk vites geçişiyle sürüş konforu sağlar.

ECOBOOST'UN GÜCÜ
Ford’un en düşük hacimli benzinli motoru olan 1.0 litre EcoBoost düşük hacimden sağladığı yüksek performansla, 4 yıl üst üste "En İyi Motor" ödülüne layık görüldü.

Ford Focus’ta Ford'un performans üstünlüğü iyi bilinen, 1.6 litre Duratec Ti-VCT benzinli motoru 125PS güç seçeneği ile sunuluyor. Son derece hassas ve ekonomik alüminyum 16 valf Ti-VCT motor, düşük yakıt tüketimi ve üstün performansa sahip.

Ford Focus’ta 1.6L ve 1.5L olmak üzere 2 versiyon ile sunulan TDCi motorlar düşük devirlerde bile çok daha fazla performans sağlıyor. 95 PS ve 115 PS olmak üzere iki farklı güç ile sunulan Euro 5 emisyon seviyesine sahip 1.6L ve Euro 6 emisyon seviyesine sahip 120 PS güç ile sunulan 1.5L Duratorq TDCi motorlar, ani hızlanma gereken durumlarda artırılmış güç sağlıyor. Focus TDCi motorlar ile daha fazla güç, daha fazla tork ve daha fazla yakıt tasarrufunun yanı sıra, daha düşük karbondioksit emisyonu elde ediliyor.

FORD FOCUS'TA YOL TUTUŞU NE KADAR GÜÇLÜ?

Ford Focus'un müşterileri en çok direksiyon hakimiyetindeki memnuniyetinden bahseder. Yeni Focus dönüşlerde ya da fren yapıldığında, daha fazla yol hâkimiyeti, daha fazla kontrol ve son derece hassas bir yol tutuş gücüne sahip.

OTOMATİK BAŞLAT-DURDUR ÖZELLİĞİ FORD FOCUS'TA

Donanımı güçlü olan arabalarda bulunan otomatik durdurma ve otomatik başlatma özelliği yeni Focus'ta da var. Focus'un trafik ışıklarında veya sıkışık trafikte durduğunda, Otomatik Başlat/Durdur motoru otomatik olarak kapatır (ancak klima, radyo ve Ford SYNC gibi temel birimlere enerji sağlamaya devam eder). Harekete hazır olduğunuzda sistem sizi bekletmeden motoru yeniden çalıştırır. Aracınızı ağırlıklı olarak şehir trafiğinde kullanıyorsanız ideal bir özellik.

TÜRKİYE'DE FORD FOCUS'UN FİYATI

Ford Focus Sedan'ın fiyatı 62.500 liradan başlıyor.

Ford Focus hatchback'ın fiyatı 62.575 liradan başlıyor.

YORUMLAR 1
  • K.D 8 yıl önce Şikayet Et
    Yerli araba çıkana kadar sloganım şu. Alırsın FORD olursun LORD.
    Cevapla