MTV'ye ince ayar! Adalet sağlanacak

Meclis'e göndeilen torba yasa ile birlikte MTV'de yapılacak düzenlemeyle her araç sahibi ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek.

MTV'ye ince ayar! Adalet sağlanacak
MTV'ye ince ayar! Adalet sağlanacak
GİRİŞ 04.02.2018 12:41 GÜNCELLEME 04.02.2018 17:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin, son torba yasayla TBMM'ye gönderildiğini bildirerek, "Yapılacak düzenlemeyle, her araç sahibi ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Minibüslerden alınan otobüs vergisi sorunu bitiyor." ifadesini kullandı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın yazılı açıklamasında, minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için TBMM'ye verilen kanun teklifinin sevindirici olduğunu belirtti.

 

Düzenlemeyle bir haksızlığın ortadan kaldırılacağını vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

Yeni yapılacak düzenlemeyle, her araç sahibi ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Şöyle ki; 10 koltuğu olan araçlar otomobil sayılması gerekirken minibüs kabul ediliyor ve 4 bin 300 liraya varan tutarda MTV ödemesi gerekirken 888 lira vergi ödüyorlar.

Bu araçları çoğunlukla taksi ruhsatı olmayan korsan taksiciler kullanırken, vergi mükellefi olan ruhsatlı minibüsler de tersine cezalandırılarak otobüs vergisi ödüyor. Minibüslerden alınan otobüs vergisi sorunu bitiyor. Konunun TBMM'ye sevk edilerek, yeni torba yasaya dahil edilmesiyle haksız bir uygulamadan vazgeçiliyor."

"Motorlu taşıtlar vergisinde adalet sağlanacak"

Yapılacak değişiklikle motorlu taşıtlar vergisinde adaletin sağlanacağını aktaran Apaydın, şöyle devam etti:

"Ruhsatında minibüs yazan aracın sigortası minibüs olarak ödeniyor, vergi mükellefiyeti dahi minibüsçü olarak açılıyor. Ancak iş vergi ödemeye gelince otobüs vergisi ödeniyor.

Bu çelişkiyi esnafımıza anlatmakta güçlük çekiyorduk. Yeni düzenlemeyle bu haksız ve adil olmayan sistem düzeltiliyor. Düzenlemede emeği geçen başta Maliye Bakanımız Naci Ağbal olmak üzere katkısı olan herkese camiamız adına teşekkür ederim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ADALETLE KALKINALIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Corsa Minivan azami yüklü ağırlığı 1500 kg diye 3500 kg'lık kamyonetle aynı vergi alınıyor. 1499 kg olsa vergi yarıya düşüyor. Vergi dilimi bu kadar geniş olmamalı. Bir de 7-15 yaş aralığı aynı vergi diliminde olmamalı. Her yaşın vergisi ayrı hesaplanmalı. 1300-1600 cc motor hacmi aynı vergi diliminde olmamalı. Her silindir hacmi vergisi ayrı hesaplanmalı. Amaç adaletse aklın yolu birdir. Doblo türü araçlara gelince; Araç şahsa veya şirkete ait olma durumuna göre ayrı vergilendirilmeli. Ailesini gezdirenle ticaret için kullanan ayırt edilmeli....
    Cevapla
  • Ali günay 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen ben servisciyim ama otobüs vergisi ödüyorum yıllardır
    Cevapla
  • mrt 6 yıl önce Şikayet Et
    bu düzenlemeyi 4x4 geçen pikaplarada bekliyoruz
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim bir aracım var ismi pikap ama kamyonet geciyor ve vergisi komyonet diye ödeniyor. Pikap ne oluyor o zaman. Komyonet 1 tondan 3 tona kadar yük taşıyana denir. Benim pikap 900 kğ taşıma kapasiteli. Steyşin Şahin daha cok yük taşıyor neredeyse. Pikap komyonet degil ve vergisinde ona göre olmalı
    Cevapla
  • Kayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    5 kişilik doblo hususi kamyonet sayılıyor vergisi yıllık muayenesi ayrı bir haksızlıktır bunun düzenlenenmesi doğru olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle