HGS'den fazla para alındığı iddiası

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Eyüp Edinç bir aracının HGS hesabından yaptığı geçişlere oranla fazla ücret alındığını iddia etti.

HGS'den fazla para alındığı iddiası
HGS'den fazla para alındığı iddiası
GİRİŞ 14.01.2018 11:55 GÜNCELLEME 14.01.2018 11:55

Bir aracının HGS kaydını kapattığı sırada hesabını kontrol ettiğini söyleyen Eyüp Edinç, bin 415 lira yatırdığını, geçiş ücretlerinin ise 607 TL olduğunu, hesabında ise 39 lira 50 kuruş göründüğünü belirterek, parasının ödenmesini talep etti.

Gebze'de oto galeri firması bulunan Eyüp Edinç, bir aracının HGS hesabından yaptığı geçişlere rağmen fazla para alındığını iddia etti. Eyüp Edinç bir aracının HGS kaydını kapatmak istediğinde, hesaplarını kontrol ettiğini belirterek, HGS hesabına bin 415 TL yatırdığını, geçiş ücretlerinin ise 607 TL tuttuğunu, ancak hesabında 39 lira 50 kuruş olduğunu belirtti.

HGS müşteri hizmetlerini arayarak durumu ilettiğini söyleyen Eyüp Edinç, 10 Ocak tarihinde bir aracımın HGS'sini kapatırken kayıtları inceledim. Hem cezalarımı gördüm, hem de geçiş ücretleri ile HGS'de yatırılan ücret arasında büyük bir fark olduğunu fark ettim. Bunları inceledikten sonra bütün kayıtları çıkardım. HGS müşteri hizmetlerini aradım. Gereken her şeyin sorgulanıp, araştırılacağını, ilgileneceklerini söylediler.

Geçiş ücretlerinin toplamı 607 TL görünüyor, benim HGS'ye yatırdığım para bin 415 TL. HGS'yi kapatırken 39 lira 50 kuruş hesabımda gördüm. Arada büyük bir fark var. Yaklaşık 800 TL para görünmüyor. Gerekli incelemelerin yapılarak paramın ödenmesini istiyorum dedi.

KAYNAK: DHA