32 şirketin sözlü savunması alındı

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası pazarında faaliyet gösteren 32 şirket ve 2 birliğin sözlü savunmaları alındı.

32 şirketin sözlü savunması alındı
32 şirketin sözlü savunması alındı
GİRİŞ 12.07.2017 12:42 GÜNCELLEME 12.07.2017 12:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu, haklarında soruşturma yürütülen, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası pazarında faaliyet gösteren 32 sigorta şirketi ile Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin sözlü savunmasını aldı.

Rekabet Kurumundaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında gerçekleştirildi.

Torlak, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası pazarında faaliyet gösteren 32 sigorta şirketi ile Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından rekabetin ihlal edilip edilmediğinin tespiti için soruşturma açıldığını anımsatarak, sözü soruşturma heyetine verdi.

Soruşturma heyeti yetkilileri, hakkında soruşturma yürütülen teşebbüsler ile Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği arasında fiyat tespitine ve pazar paylaşımına yönelik Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında bir anlaşma ve uyumlu eylem tespit edilemediği sonuç ve kanaatine ulaşıldığını açıkladı.

Söz konusu şirket temsilcileri de anlaşma ve uyumlu eylem iddialarının gerçekleri yansıtmadığını, şirketlerin maliyetleri çerçevesinde pazarda birbirinden bağımsız faaliyetler sergilediğini savundu. Fiyat artışının maliyetler ölçüsünde belirlendiğini ifade eden temsilciler, heyet tarafından hazırlanan raporun iyi bir ekonomik analize sahip olduğunu vurgulayarak, rapordaki bulguları desteklediklerini dile getirdi.

Şikayetçi sıfatıyla toplantıda söz alan Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ise sigortacılık sektöründe rekabet kurallarını ihlal eden şirketlerin olduğunu savunarak, bu şirketlerin daha kapsamlı incelenmesi talebinde bulundu.

Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararını 27 Temmuz'da açıklayacağı belirtildi. Karar, bu tarihten önce alınması durumunda, Kurumun internet sitesinde yayımlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Trafik sigortaları ya AB standardında işlem görmeli yada kaldırılmalıdır. İşlevini yitirmiştir.
    Cevapla
  • medetres 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuç hık mık ifindim zarar idiyoruz kurtarmıyor bilmem ne 32 tane (kurtarmadığını iddia ettikleri sektörde 32 adedi çağırılmış ) kaç sigorta şirketi varsa ve de nasıl zarar edilen bir sektörde o kadar çok şirket hala ayaktaysa .... bırakın bu işleri kardeşim Devlet isen diyeceksin ki şartlar budur uymayanı uydururum yaptırımın olacak öyle ip un sererek dostlar alışverişte görsün kabilinden olmaz hala sana rağmen bu şirketler iş yapıyor ise kusura bakılmasın
    Cevapla
  • hataylı 6 yıl önce Şikayet Et
    yalan söylüyorlar. trafik siğortalarına tavan fiyat getirildi. yanlış bilmiyorsam tavan fiyat demek bir mal yada hizmet karşılığında alınacak bedeldir. ancak bu şirketlerin hepsi ağız birliği ettiklerinden tüm şirketler tavan fiyattan sigorta yapıyorlar. hiç tavan fiyattan aşağı sigorta yapmıyor. sigortaya sabit fiyat getirilmedi. açıktan beraber hareket edip milleti bu defada böyle sömürüyorlar. tavan fiyat mesela 450 tl ise herkese bu fiyattan sigorta yapıyorlar. hiç 350 tl ye sigorta fapan yok.
    Cevapla