Dikkat 1 hafta kaldı! 427 TL ceza yiyebilirsiniz

Trafikte hız koridoru uygulamasının başlamasına bir hafta kaldı.

Dikkat 1 hafta kaldı! 427 TL ceza yiyebilirsiniz
Dikkat 1 hafta kaldı! 427 TL ceza yiyebilirsiniz
GİRİŞ 24.06.2017 11:40 GÜNCELLEME 24.06.2017 11:58
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

1 Temmuz'dan itibaren aralarından İstanbul-Ankara otoyolunun da olduğu birçok yolda başlayacak uygulama ile sürücülerin yoldaki sürelerine bakılarak ortalama hızları belirlenecek. Yasal hız limitlerinin üzerine çıkanlara ise 427 liraya varan miktarlarda ceza uygulanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasından geçtiğimiz aylarda bir protokol imzalandı. 1 Temmuz'dan itibaren yürürlükte olacak protokole göre araçların, giriş yaptığı HGS/OGS noktası ile çıkış yaptığı HGS/OGS noktası arasındaki süre ve mesafeden ortalama hızı belirlenecek ve yasadaki hız limitine göre değerlendirilecek.

Sistem Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren başlayacak.

Ortalama hız uygulaması, sadece radarın olduğu noktalarda uygulanabilecek.

Yeni sistemle sürücülerin otoyollarda kullandıkları araç sınıflarına tanınan hız limitleri üzerinde araç kullanmaları ve bu nedenle gerçekleşen kazaların sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek, egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek, aşırı hıza bağlı yüksek yakıt sarfiyatının ithalat üzerindeki yükünü hafifletmek amaçlanıyor. 

CEZA NE KADAR?

2017 yılında belirlenen hız sınırını yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar aşmanın trafik cezası 210 TL, fakat yazılan radar cezası 15 gün içinde ödenirse, yüzde 25'lik erken ödeme indirimiyle birlikte 157.5 TL’ye düşüyor.

Belirlenen hız sınırını yüzde 30’dan fazla aşmanın trafik cezası ise 427 TL, yine aynı şekilde hız sınırını yüzde 30’dan fazla aşma cezası erken ödeme indirimiyle ödenirse 320.25 TL’ye düşüyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 20
  • zeynel yetgin 7 yıl önce Şikayet Et
    yol, taşıt ve sürücü kalitesi arttı.ama hız limitleri aynı.hız limitleri arttırılmalıdır.hatta serbest bırakılmalıdır.göreceksiniz kazalarda azalma olacaktır.zira hızlı trafikte düşük hızla gidenler kazaya sebep olmaktadır.hız,yolda kendiliğinden oluşmalıdır.serbest piyasadaki fiatlar gibi.
    Cevapla
  • ender 7 yıl önce Şikayet Et
    elektonik trafik denetlemedeki en büyük sıkıntı adaletsizlik. bir tünelde 80 diğerinde 70 hız sınırı olunca sıkıntı oluyor. bunu dile getirirsek diğer tünel de 70 olur diye endişeleniyoruz. artık araba standartları çok yükseldi. yolların hız limitleri makul olarak artarsa zaten kimse karşı çıkmaz. ama 3 şeritli yol şehir içi diye 50 km de ceza yazarsanız olmaz.
    Cevapla
  • Ceyda 7 yıl önce Şikayet Et
    Araba alırken bir araba fiyatı kadar vergi veriyoruz. Yetmiyor her sene MTV, zorunlu sigorta, fahiş akaryakıt. Türkiye her gün binlerce araç trafiğe çıkıyor. 120 km hız artık araçlar için çok yavaş kalıyor. Araçların güvenlik sistemleri de gelişti. Şerit şerit hız limitleri konulabilir. Örneğin en sol 160 orta 120 en sağ 90 gibi.
    Cevapla
  • Adem38 7 yıl önce Şikayet Et
    Otobanda hiz siniri cok az. Avrupada bazi yerlerde sinir olmadigi gibi yolun durumuna göre 130 üst sinirda olabiliyor. 120 bence cok az. Otobanda artirilmasi lazim. Bence Türkiyede problem sehir disindaki yollarda degil, sehir icinde. Arabayi altina alan 50 lik yolda 100 km ile gidiyor.Esas buna bir care bulsun yetkililer.
    Cevapla
  • Zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok iyi olur.ama otoban hız sınırı artırılmalı sadece
    Cevapla
  • Cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce şoför gibi şoför olmak lazım, yani daha çooook var devletin Millet'e bu derece güvenebilmesi için, halbuki yollar hazır çokda güzel yaptılar. Misal vereyim: almanyada otobanlar bu kadar iyi değil ama hız sınırı yok, çünkü adamlar trafik öğrenmişler ehliyeti almadan ÖNCE.
    Cevapla
  • Cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet, otobanda sadece 10km/h artış vermiş. Ama bizim Millet için çok, daha dün semeri terk etti, aniden arwbaya binince adamlar resmen 'uçuyor'. Kazaların çoğu cahillikten geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle