'Trafik sigortasında tavan fiyat sürmeli'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası tavan fiyat uygulamasının devam etmesi gerektiğini belirtti.

'Trafik sigortasında tavan fiyat sürmeli'
'Trafik sigortasında tavan fiyat sürmeli'
GİRİŞ 17.06.2017 11:49 GÜNCELLEME 17.06.2017 11:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası tavan fiyat uygulamasının devam etmesi gerektiğini belirterek, "Bu uygulama ile sigorta primleri belirlenirken araç sahibinin yaşı, kaç yıldır ehliyet sahibi olduğu ve yaptığı kazalar göz önüne alınmalıdır" ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, zorunlu trafik sigortası tavan fiyat uygulamasının 31 Aralık 2017'de sona ereceğini hatırlattı.

Söz konusu düzenlemenin devam etmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Bu uygulama ile sigorta primleri belirlenirken araç sahibinin yaşı, kaç yıldır ehliyet sahibi olduğu ve yaptığı kazalar göz önüne alınmalıdır. Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması sürmeli." değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda üzerine kayıtlı araç bulunmayan ancak yıllarca şirketlerde veya şahısların yanında şoför olarak çalışıp yıllar sonra kendi adına araç alan sürücülere daha yeni ehliyet almış acemi sürücü muamelesi yapılması yanlış. Ayrıca kaza riski, 10 milyonluk bir şehir ile 50 binlik yerin aynı değil. Örneğin Ankara Kızılay'da taksicilik yapan bir sürücü ile 10-15 bin nüfuslu Ayaş ilçesinde taksicilik yapan kişinin riski aynı olmamalı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • KIRŞEHİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ben Trafik sigortası istemiyorum. Resmen soygunculuk 2 sene önce 150 Tl öderken şimdi hemide Peşin 435 Tl aldılar. Kardeşim kim kazaya sebebiyet veriyor ise gidin onlardan alın. Adam 5-6 yıldır temiz araç kullanmış kasko öder gibi trfk. sig. ödüyor. Herkes tepkisini koymalı.
    Cevapla
  • ali günay 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle devam etmeli sigorta şirketleri namuslu vatandaşın canını 2 senedir yakıyor yeter artık.
    Cevapla
  • OSMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    size iki çift laf adamsanız zarar ediyorsanız bırakın yapmayın.
    Cevapla