Volvo'dan şaşırtan karar!

Volvo'nun CEOSU Hakan Samuelsson, dizel motorlu araç üretimine son verdi. Böylece Volvo dizel motorundan çekilen ilk büyük üretici oldu.

Volvo'dan şaşırtan karar!
Volvo'dan şaşırtan karar!
GİRİŞ 18.05.2017 08:51 GÜNCELLEME 18.05.2017 14:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İsveçli otomobil üreticisi Volvo’nun CEO’su Hakan Samuelsson, nitrojen oksit emisyonunu azaltmanın giderek daha maliyetli hale geldiğini belirterek yeni dizel motorlar geliştirmeyeceklerini duyurdu. 

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Samuelsson, “Daha fazla yeni dizel motor geliştirmeyeceğiz” dedi. Samuelsson, 2013 yılında pazara sundukları dizel modelleri gelecekteki emisyon standartlarını karşılamaları için geliştirmeye devam edeceklerini de vurguladı.

Volvo dizel motorundan çekilen ilk büyük üretici oldu.

YORUMLAR 16
  • Gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu korkaklık hiç yakışmadı.
    Cevapla
  • Leyneli 6 yıl önce Şikayet Et
    Volvo nun küçük motor dizel motoru yoktu zaten. PSA grubundan alıyordu küçük dizel motorlarını. Geçen yıl anlaşma bittiği için 1.6 dizel yeni yıl araçlarında yoktu. Ticari araçlarda zaten devam edecek. Yeni küçük dizel geliştirme maaliyetli bundan dolayı Mercedes bile 1.5-1.6 dizelleri Renault tan alıyor.
    Cevapla
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    ağır vasıtaların hepsi dizel,onlar ne olacak,tırlar,otobüslerdemi benzinli olacak,o halde aynı gücü ve ekonomiyi sağlayan benzinli araçlar olmalı aksi halde satışta dibe vurmak garanti.
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Desenize dizel araçların fiyatları bundan sonra yavaş yavaş benzinli ile aynı olur ondan sonrada daha aşağılara fiyatı düşer MESELA yani
    Cevapla
  • niyenerde 6 yıl önce Şikayet Et
    mesele dizel değil , mesele para, rekabet çok, kar az... zaten dizel yerine katı atıklı madeni yağ kullanan kötü amaçlı olan minübüs , ticari taksiciler, kamyon ve kamyonetçiler... yollarda denetleme- trafik çevirmeleri gibi akar yakıt kontrolleri yapılmalı , yaptırımlarıda direk akaryakıt olarak yağ kullananları trafikten araçları sınırsız tarihli men olmalı
    Cevapla
  • mezzo 6 yıl önce Şikayet Et
    Depoyada çip taksınlar olmadı cipares takibi olmadı 1 polis de bekçi olsunmu he
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle