Otomobil devinden önemli hamle

Elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla, konut çatıları için güneş paneli satışına başladığını duyurdu.

Otomobil devinden önemli hamle
Otomobil devinden önemli hamle
GİRİŞ 13.05.2017 11:41 GÜNCELLEME 13.05.2017 12:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tesla'dan yapılan açıklamada, ABD genelinde ve ülke dışındaki tüketicilerin evleri için güneş paneli siparişi verebilecekleri bildirildi. 

Açıklamada, elektrik üretimi için konut çatısının tüm alanına döşenebilecek panellerin 10 metrekaresinin 2 bin 350 dolar (yaklaşık 8 bin 400 lira) olduğu kaydedildi.

Paneller sayesinde tüketicilerin elektrik faturalarının önemli ölçüde azalacağı ifade edilen açıklamada, ayrıca elektrikli otomobillerin şarj edilebileceği belirtildi.

Panellerden üretilecek elektriğin depolanacağına işaret edilen açıklamada, şehir şebekesinde meydana gelebilecek kesintiler sırasında da depolanan elektriğin kullanılabileceği vurgulandı.

Açıklamada, ömür boyu garanti verilen güneş panellerinin konutlara montajının ABD genelinde bu yaz, ülke dışında da gelecek sene başlayacağı ifade edildi.

YORUMLAR 2
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    2-3 yıllık planla bu is biter. tubitak onculugunde yerli uretim ve arge kurulup acilen uretilen bu panllerin degik uygulamalamaları gelistirilmeli. pil teknolojinede yatırım yapılmalı.fosil yakıt yok bari oradan kazanalaım. butce acık vermek %50 dusse harcamalarımız.
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletim çok acil en verimli güneş enerjisi panelleri teknolojisini ya dışarıdan acilen transfer etmeli, ya da yabancı ortaklar ile yerli üniversiteler, teknolojik kuruluşlar, tübitak gibi, sade vatandaşın alabileceği kadar fiyat aralığı olan he evin çatısına,duvarına, balkonuna, vb. yön tayini olmadan her yüzeye açılı,açısız, dik,yatay, her türlü şekilde montajı olabilecek güneş panellerini tüketime sunmalı, devletim enerjide dışa bağımlılığı sıfırlamaya çalışmalıdır. Devletim enerjide dış ülkelere verdiği parayı içeride güneş panellerini süspanse etmeli,paramız kendi ekonomimiz içinde yer almalıdır. acil,acil,acil....
    Cevapla