Bakan müjdeyi verdi! Yerli desteği geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, otomobilini yenilemek isteyenleri sevindirecek bir açıklama yaptı.

Bakan müjdeyi verdi! Yerli desteği geliyor
Bakan müjdeyi verdi! Yerli desteği geliyor
GİRİŞ 13.04.2017 11:23 GÜNCELLEME 13.04.2017 11:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ÖTV ve KDV ile ilgili adımlarının bazı sektörleri olumlu etkilediğini, otomotiv gibi bazı sektörlerde ise beklenti oluşturduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatma müjdesi verdiğini anımsatan Zeybekci, şunları kaydetti:

DOLAYLI DESTEK UYGULAMASI

"Benim tahminime göre, otomotiv sektöründe böyle bir şey olmayacak. Türkiye'de yaklaşık 21 milyon motorlu taşıt var, bunların yenilenmesiyle ilgili farklı bir çalışma olabilir, vergiyle ilgili farklı bir tedbir ya da destek olabilir ancak otomotivde, ÖTV ve KDV ile ilgili standart bir uygulama olmayacak. Dolaylı bir uygulamaya gitmek istiyoruz.

'YERLİ ÜRETİMDE OLMAK ŞARTIYLA'

Bir çalışmamız ve ilgili bakanlıklarla mutabakatımız var. Çalışma bittiğinde güzel bir şey ortaya çıkacak, bunun da sektöre etkisinin aynı şekilde olmasını bekliyoruz. 'Yerli üretilen otomobillerde geçerli olmak şartıyla' diye bir tedbiri de alarak bunu yapacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gülistan 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın yerliyi, ülke dışına üretilen ile ülke dışına üretilenler arasında bile malzeme işçilik kalitesi olduğu söyleniyor. ben *şahsen imkanım olsa yerli tamirciye/ esnafa gitmem çünkü bunlar müşteriyi, ellerine düşmüş yolunacak kaz olarak görüyorlar...
    Cevapla