'Fiyatlar yaza doğru gevşer'

ÖTV zammı ve döviz kurlarındaki artış hem sıfır hem de 2. el araçlarını fiyatlarını yükseldi. MASFED Başkanı Erkoç ise yaza doğru fiyatlarda gevşeme bekliyor.

'Fiyatlar yaza doğru gevşer'
'Fiyatlar yaza doğru gevşer'
GİRİŞ 28.02.2017 12:12 GÜNCELLEME 28.02.2017 12:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Otomobil fiyatları yükselen döviz kuru ve zamlanan özel tüketim vergisi (ÖTV) ile aniden yükseldi. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç ise, yaza doğru dövizin düşeceği ve piyasanın biraz rahatlayacağı yönündeki beklentisi açıkladı.

Erkoç, son dönemlerde ikinci el piyasasının durgunlaştığını ifade ederek, "Küçük sınıf arabaların fiyatları bile yaklaşık 80 bin liraya çıktı. Otomobil fiyatları ÖTV oranları ve döviz kurunun etkisinden dolayı yükseldi. Bu artışlardan dolayı ister istemez araç satışlarında bir durgunluk oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Sıfır otomobillere gelen zamların ikinci ele araçlara da yansıdığına dikkati çeken Erkoç, lüks araçlarda ise 50 ila 100 bin lira arasında fiyat artışı görüldüğünü belirtti.

'TÜM SEKTÖRÜ ETKİLEDİ'

Erkoç, fiyat artışlarının satıcılara da olumsuz yansıdığını anlatarak, "Esnafımızın da alım gücü düşüyor. Eskiden bir oto galericisi vitrine 10 araba çekerken şu an bu 7'ye indi. Bu o iş yerinin zayıfladığını gösteriyor. Satışlardaki durgunluk yedek parça satıcılarını ve tamirciler de dahil olmak üzere tüm sektörü etkiledi." diye konuştu.

'PİYASANIN RAHATLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Türkiye'de araçların çoğunun ithal olduğuna dikkati çeken, Erkoç, "Yaza doğru dövizin düşmesiyle piyasanın biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum. Yaz aylarına doğru seyahat edenlerin sayısının artmasıyla da piyasa hareketlenecektir. Özellikle ikinci el araç alım satımı artacaktır. " ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    1 sene once passat 71 bin tl idi simdi 94 bin tl olmus benzinli ve en bosu yazik bu millete.
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    3 sene 60 bin lira olan bir araç şuan 130₺ civarı . bence sadece vergiye suç bulmasınlar , ikinci el fiyatları sıfıra yakın hatta bazı gruplarda neredeyse sıfırdan pahalı .
    Cevapla
  • mmm 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir zaman yaza dogru araç fiyatlari dusmemistir.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla