2. el satışları için önemli açıklama!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, 2. el araçlar satışlarında kilometre garantisine dair oldukça önemli açıklamada bulundu.

2. el satışları için önemli açıklama!
2. el satışları için önemli açıklama!
GİRİŞ 28.02.2017 11:36 GÜNCELLEME 28.02.2017 11:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

2. el araç satışlarına yönelik 'garanti' ve 'ekspertiz' zorunluluğu bir süredir gündemdenç Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, garanti konusu kapsamında oldukça önemli bir bilgi verdi.

Konuya ilgili açıklama yapan Tüfenkci, ''Tüketiciyi de koruma adına belli bir kilometre garanti şartını getiriyoruz. Bu basit bir şey... Eğer aracın arızası varsa satan kişi bunu söyleyecek ve ona göre satacak. Arızasız sattığını, bakımlarının tamam olduğunu söylüyorsa da belli bir kilometre garantisi verecek.'' dedi.

'GARANTİ KAPSAMI 10 BİN KM'

Kilometre garantisine dair önemli bir bilgi veren Tüfenkçi, ''Düzenlemede şu an garanti kapsamı 10 bin kilometre. Ama yayımlamadığımız için burada bir marj olmasına karşın düşündüğümüz ve uyguladığımız 10 bin kilometre." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir uygulama millet 10 km garanti veremeyeceği için mecburen satıcı aracında ne varsa söyleyecek böylece alıcı arabayı aldıktan sonra arabanın bir arızası çıksa bile mağdur olmaz çünkü bilerek alıyor
    Cevapla
  • seyyit 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu böyle bi garantiyi bayi veremiyo gariban vatandaş nasıl vrsin bidüzenleme yapilcaksa gümrük vergisiile araçların fiyatları 3e 4 e katlanıyo bunu düzeltin avrupalılar bizimle dalga geçiyor burda 70 bine satılan 0 araç avrupada 4000 dolara satılıyo
    Cevapla
  • bjk sevdası 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel dünya sen ver adama sağlam araba adam devriyajın ne olduğunu bilmesin hor kullansın haşat etsin yok efendim aracın arızalı kimseye demeyin gülerler adama
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    onbin km yi 2 yılda yapıyoruz. marka garantisi gibi garanti mi verecek vatandaş. üstelik marka yasal zorunluluk olan garantiyi hiçbir şekilde işletmeyip masrafı kullanıcı hatası diye bize yıkıyor. Önce bunları gerçekten düzeltin.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    diyelim ki sağlam verdim ,ne malum alan kişi araba üzerinde oynama yapıp bu araç arızalı deyip bana geri getirirse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle