Trafik sigortasına yeni düzenleme geliyor

Trafik sigortası fiyatları için yeni bir çalışma başladı. Sektöre yakın isimler, şirketlerin düzenlemeye muhalif olduğunu, fiyatlara direkt müdahale edilmesi gerektiğini söylüyor.

GİRİŞ 15.12.2016 09:32 GÜNCELLEME 15.12.2016 10:34
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Zorunlu trafik sigortasında tepki çekmeyi sürdürüyor. Sigortada bazı düzenlemeler yapılmasa da henüz dişe dokunur bir indirim yok. Şimdi ise taban ve tavan fiyatları uygulaması üzerinde çalışma yapılıyor. Ayrıca sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması da gündemde.

Sabah'tan Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre; konut, otomobil ve trafik sigortalarında primin düşürülmesi için başlatılan çalışma kapsamında primlere taban ve tavan fiyat belirlenmesi, sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması ve sürücü bazlı prim olmak üzere 3 model üzerinde duruluyor. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu, kendilerine yansıyan bir durum olmadığını, ancak mevcut durumla ilgili bir çalıştay hazırlığında olduklarını söyledi.

'ŞİRKETLER BUNA DA MUHALİF'

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Murat Büyükçelebi ise, sigorta primlerinin düşürülmesi için tüm hasar kademelerinde tavan fiyat uygulamasının faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra sürücü odaklı fiyatlamanın da konuşulduğunu ifade eden Büyükçelebi, "Hasar yapmamış sürücüye daha düşük prim uygulanmasını belirten bir model bu. Daha önce vatandaşın bütün fiyatları görebileceği bir sistem kararı alınmıştı ama şirketler itiraz etti. Şimdi tavan fiyat konuşuluyor, ama şirketler buna da muhalif" diye konuştu.

'FİYATLAR İNMEDİ'

Primlerde sürekli bir düşüşten bahsedildiğini ancak kesinlikle böyle bir durum olmadığını dile getiren Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı İrfan Uzun ise, "Poliçe teminatları, başlama-bitiş teminatları aynı poliçeye bir şirket 1.000, diğeri 3.000 lira prim istiyor. Bu rekabet kurallarına aykırı" dedi.

'TEK YOL FİYATLARA DİREKT MÜDAHALE'

Doğan Sigorta Brokerlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selcen Gür, "Sigorta sektöründe özellikle trafik sigortalarında orantısız fiyatlamalar sorunumuz hep vardı" dedi. Yurtdışında en çok sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması modelinin uygulandığını dile getiren Gür, "Primlerin düşmesinin tek yolu yönetimin direkt fiyatlara müdahalesi. Daha önce bu konu gündeme gelmişti. Şimdi yeniden çalışma başlatıldı" diye konuştu.

TEK FİYAT ÖNERİSİ

Vatandaşın zarar görmemek için 64 sigorta şirketini gezip tek tek fiyat kıyaslaması yapmak zorunda kaldığını belirten İrfan Uzun, "Zorunlu trafik sigortasında tek fiyat tüm sorunu çözer" dedi.

YORUMLAR 39
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    yani
    Cevapla
  • zekha kol 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir devletiz herkes at kosturuyo çok geç kaldılar
    Cevapla
  • Mehmet Alagöz 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletin verdiği fiyatı kabul eden sigorta şirketi hangisi olursa trafik sigortası yapma yetkisini ona verir, diğerleri uymak zorunda kalır, ya da bu hizmeti verme hakkından men olursa sorun çözülebilir gibi geliyor sanki. Elimizde TÜVTÜRK örneği var, hiç kimse muayenemi başka yerden yaptıracağım demiyor. TÜVTÜRK de altyapısını ona göre kurguladı. Bu sistem sigorta şirketlerine uyarlanabilir, bence.
    Cevapla
  • izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    tavan fiat geliyor derken millete yine tavan fiyattan kitlememi yapacaksınız 200 tl olan 1997 model araç sigortası 480 tl çıkıyor yüzde 140 zam nerde görülmüş
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma rakamlar dönüyor avrupayı solladı şirketlerin kökünü araştırın hiç biri yerli deyil.o kadar eleman deyil ikinci şahısı zor görürsün avrupa sigorta şirketlerinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle