ÖTV zammı 2. el piyasasını nasıl etkiledi?

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, vergi oranlarında değişikliğe gidilmesinden sonra ikinci el otomobil piyasasının hareketlendiğini söyledi.

ÖTV zammı 2. el piyasasını nasıl etkiledi?
ÖTV zammı 2. el piyasasını nasıl etkiledi?
GİRİŞ 01.12.2016 11:14 GÜNCELLEME 01.12.2016 11:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ÖTV oranlarına yakın ikinci el araçlarda da fiyat artışı olacağını belirtti.

Son yılların en yoğun dönemlerinden birini yaşadıklarını dile getiren Yanık, "ÖTV zammı nedeniyle uygun, hesaplı araç bulmakta da zorluk yaşıyoruz. Bu böyle devam edecek gibi gözüküyor. ÖTV artışları böyle devam ettiği sürece 2017'de de sıfır araçlarda olduğu gibi ikinci el araçlarda da fiyatlar artacak gibi gözüküyor." dedi.

Yanık, normalde bu aylarda ikinci el otomobil satışlarının düşük olduğunu belirterek, "ÖTV artışları, otomobil alacak vatandaşların yeni yıla bırakmadan araç sahibi olmalarına vesile oldu. Olmaya da devam edecek gibi gözüküyor. İşler şu anda iyi." ifadesini kullandı.

'1600 cc altındaki araçlara ciddi anlamda talep var'

İkinci el araçlarda şu anda en çok otomatik vitesli araçların tercih edildiğine dikkati çeken Yanık, "1600 cc motor hacminin altındaki araçlara ciddi anlamda talep var. Fiyat olarak da 30 ile 50 bin lira arasındaki araçlar ciddi talep görüyor. Ayrıca genellikle az yakan araçlar tercih ediliyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Zorbey 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok yakan aracı Türkiye'de kim tercih eder metal ediyorum Sayın Başkan?
    Cevapla