Araç kiralamada yerli doping

Araç kiralama sektöründe yabancı turistler nedeniyle yaşanan kaybın yerli turistlerle telafi edildiği belirtiliyor.

Araç kiralamada yerli doping
Araç kiralamada yerli doping
GİRİŞ 09.08.2016 10:41 GÜNCELLEME 09.08.2016 10:41

Aktif büyüklüğü 18.2 Milyar TL’yi bulan araç kiralama sektörünü bu sene yerli turist sırtladı. Yabancı turist getirisi sağlayan seyahat acentelerinden gelen rezervasyon iptalleri nedeniyle sarsılma tehlikesi yaşayan bireysel araç kiralama oranları, iç pazardaki hareketlilik sayesinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir ivme yakaladı.

1.7 MİLYARLIK YATIRIM

TOKKDER’in (Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği) 2016 Birinci Çeyrek Raporu’na göre 2016’da 1 milyar 703 milyon TL oranında yeni filo yatırımı yapan sektör, 276 bin 400 araç ile hem kurumsal hem de bireysel müşterilere hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle bireysel araç kiralama alanında düşüş yaşanması beklenen sektöre, bu sene en büyük sürprizi yerli turist yaptı.

'YÜZDE 20 YÜKSELDİ'

Yurt içindeki seyahat alışkanlıklarının artmasının yabancı turist sayısındaki düşüşü kompanse ettiğini belirten dünyanın ilk araç kiralama şirketi Hertz’in Türkiye Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, “Araç kiralama sektörü 2016’nın ilk altı ayını olumsuz bazı etkenlere rağmen, geçen senenin aynı dönemine kıyasla benzer bir hareketlilikte geçirdi. Bu durumu yerli turist sayısındaki artışa bağlıyoruz. Yerli turistin seyahat sıklığında ve buna paralel araç kiralama taleplerinde yüzde 20’ye varan bir yükseliş söz konusu. Sektöre olan ilginin çoğalmasıyla beraber daha bilinçli ve seçici bir tüketici kitlesi oluştu” dedi.