Japon marka sürücüsüz araç işine giriyor

Japonya, sürücüsüz araç üreten ülkeler arasına giriyor.

Japon marka sürücüsüz araç işine giriyor
Japon marka sürücüsüz araç işine giriyor
GİRİŞ 13.07.2016 13:43 GÜNCELLEME 13.07.2016 13:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kyodo haber ajansı, Japonya'nın en büyük motorlu taşıt üreticilerinden Nissan'ın, ülkenin ilk sürücüsüz aracını ağustos ayında piyasaya süreceğini duyurdu. Şirketin piyasaya süreceği sürücüsüz araç, Serena isimli minivan modelini yeniden tasarlanmasıyla hazırlandı.

Nissan Motor tarafından yapılan açıklamada, ProPilot teknolojisiyle donatılan aracın seyrettiği şeridi ortalama ve mesafe takibi yapabilme özelliklerine sahip olduğunu belirtti. Şimdilik şerit değiştiremeyen aracın yaklaşık 30 bin dolara satılması bekleniyor.

Firma, şerit değiştirebilen araçlarını otoyollar için 2018'de, şehir merkezleri için ise 2020'de piyasaya sürmeyi hedefliyor. Araç, kontak kapattığında sürücüsünün sadece bir tuşa ya da gaz pedalına hafifçe basarak yola devam etmesine olanak sağlıyor.

ProPilot donanımlı aracın, Avrupa'daki satışına gelecek sene başlanacak. Nissan'ın sürücüsüz aracı, ABD ve Çin'de de satışa sunulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • önemsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    araba kendi kendinimi gezdirecekmiş gerizekalılıarrrr
    Cevapla
  • halo 7 yıl önce Şikayet Et
    nasip olursa bizde insanlısını yapıcaz
    Cevapla
  • Erzurumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Olur olur kardeş inş. bizim ülkemizi rahat bırakmıyorlar ki yapalım. bütün terör örgütleri vatan hainleri üstümüze üstümüze geliyor. Bunlar olmasa terörle mücadeleye ayırdığımız para cebimizde kalsa inan bana mercedes ayarında milli ve tamamen yerli araç yaparız. ALLAH'ın izniyle o günler de gelecek.
    Cevapla