Otomatik Dacia, satışta hedefi büyüttü

Türkiye’nin en çok 4x4 satıcısı olan Dacia otomatik vitesle satışları katlayacak.

Otomatik Dacia, satışta hedefi büyüttü
Otomatik Dacia, satışta hedefi büyüttü
GİRİŞ 07.03.2016 11:18 GÜNCELLEME 07.03.2016 12:23

Renault Grubu çatısı altında faaliyet gösteren ve küllerinden yeniden doğan Dacia markasını Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile konuştuk. 4x4'te Türkiye'nin bir numarası olduklarını söyleyen Aybar, bu yıl gelecek otomotaik vites seçeneği ile satışlarını katlayacaklarını belirtti. Aybar markaya dair açıklamarda bulundu.

EN FAZLA SATAN 2. ÜLKEYİZ

Fransa'dan sonra en fazla Dacia satılan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Aybar, “Doğduğu ülkelerden bile daha fazla satmasının sebebi bizim ülkemize uymuş olması. Bizim insanımız dacia alarak akıllı bir seçim yaptığını gördü. Çünkü ikinci el alabilecekken yepyeni bir araca kavuştu. İstediği özellikler yeterince var. Arızası yok. Oldukça sade ve dolayısıyla komplikasyon yok. Herhangi bir ekonomik açıdan sıkıntısı yok. Motorları istediği türden, az yakan motorlar. Bunu görüyor müşterimiz. Üstüne Renault güvencesi ve ikinci el değeri yukarıda olunca müşteri 'Alır kullanırım, 3 yıl sonra değerine satarım' diyor” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİ OTOMATİK İSTİYOR

Duster modelinin Türkiye'nin en çok satan 4x4'ü olduğunun altını çizen Mais Genel Müdürü, “Müşterilerimizden otomatik vites konusunda çok fazla istek aldık. Bizde otomatik vitese getireceğiz. Otomatik vitesin tercih sebebi şehrileşmemizdir. Nüfusun yüzde 70'i şehirlerde yaşıyor. Yoğun trafik ve dur kalklardan kaynaklı otomatik tercih ediliyor. Otomatik vitesli otomotiv satışları yüzde 50'yi geçti. Önümüzdeki birkaç ay içinde hem dizel hem de benzinli otomatik vites seçenkeleri markamız için gelecek. Yıl sonunda ise Duster modelimizin otomatik vitesi gelecek” ifadelerini kullandı.

Fabrika yatırımı olursa hazırız

En fazla satılan ülkeler sıralamasında ikinci olmamızın yatırımlara etkisini de açıklayan Aybar, “Dacia'nın Türkiye'de üretilmesine yönelik herhangi bir yatırım şu an için yok. Fabrikamız kapasite olarak son derece dolu. Geçen yıl 360 binlik kapasitemizin 340 binini kullandık. Araya birşey sokmanın imkanı yok. Türkiye'de bir yatırım olması konusunda satışların daha fazla gelişmesi gerekiyor. İleride belli olmaz tabi. Biz her türlü atılıma ve yatırıma varız” dedi.

Ciddi filo talebi bekliyoruz

Dacia'da otomatik ve yarı otomatik vites seçeneğiyle bu yıl ciddi filo talebi beklediklerini vurgulayan Aybar, büyük sıçrama yaşayacaklarını söyledi. Aybar, satışlarla ilgili ise, “Ocak ayında en çok satan markalar arasında 7. sıradayız. Ocak ayını çok ölçü olarak almamak lazım. Üstteki markalar Dacia etkisini bir hayli hissedecekler. Zamanı geldiğinde Dacia ailesinde sürekli yenilikleri görmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İstikrar pazarı arttırır

2016 pazar değerlendirmesinde bulunan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Pazarın geçen yılki gibi olmaması için hiçbir sebep yok. Bizim insanımız önünü görmek istiyor. Yeterki makro ekonomik politikalar bir an önce hayat geçirilsin. Ciddi döviz sıçramaları istemiyoruz, enflasyon değişiklikleri istemiyoruz, istikrar istiyoruz. Bu böyle olduktan sonra satışlarda hiçbir problem olmaz” ifadelerini kullandı.

Duster'a Nissan malzemesi

Markanın çatı kuruluşlarından Renault-Nissan ittifakını da değerlendiren Aybar, “Dünyada benchmark olan bir ittifak. Geldiğimiz noktada ortak satın almalar, ortak platformlar, ortak üretimler buradaki sinerjiyi maksimum oranda ortaya çıkarmış vaziyette. Qasqai ve Kadjar aynı platformda üretiliyor. Navara ve Alaskan aynı çatı altında. Duster'in içerisinde Nissan'ın komponentleri kullanılıyor”şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL