İkinci ele kampanya darbesi

İZMİT Galericiler Sitesi'nde Cumartesi ve Pazar günleri beklenen hareketlilik görülmezken, gelen alıcılar da fiyatları yüksek buluyor.

İkinci ele kampanya darbesi
İkinci ele kampanya darbesi
GİRİŞ 10.01.2016 12:13 GÜNCELLEME 10.01.2016 12:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmit'te ikinci otomobil piyasasında durgunluk olduğu belirtildi. İzmit Galericiler Sitesi'nde özellikle hafta sonları yoğunluk giderek azaldı. Gelenler de fiyatları yüksek buldu. İzmit Galericiler Sitesi yöneticisi Fahrettin Batı, bu yılın ilk 4 ayının durgun geçeceğini düşündüklerini anlatırken şöyle dedi:

"İhtiyaçları olanlar Kasım-Aralık ayları içerisinde kampanyaların fazla olması nedeniyle araçlarını satın aldılar. Eski otomobili olanlar da satıp sıfır otomobillerini aldı. Şu anda İzmit Galericiler Sitesi'nde 'yaprak kıpırdamıyor' ve inanılmaz bir sakinlik var." Araç satışının olmamasının nedenlerinden birisinin de trafik sigortası ve kasko ücretlerinin yüksek derecede artması olduğunu ifade eden Batı, "Bazı sigorta acentaları bir trafik sigortasına 2 bin veya 2 bin 500 lira trafik sigortası çıkartıyorlar. İnsanlar bu konuda bize şikayetlerini iletiyorlar" diye konuştu.

İnternet üzerindeki satışlarda sıkıntılar yaşandığını ifade eden Batı, şöyle konuştu:

"İnternetten otomobil almak isteyen insanlar gittikleri ilde zaten 300-500 lira gidiş geliş gibi masraflar yapıyorlar. Araçlarla ilgili verilen bilgilerin doğru olmadığı zaman sıkıntı yaşıyorlar. Böylelikle bulundukları illerdeki otomobilleri tercih ediyorlar. En doğru şeyde odur. Bizler sitemizde çok şeffaf davranıyoruz. Araçlarımıza garanti bile verebiliyoruz. İnternet siteleri, mahalle araları ve oto pazarları eskisi gibi rağbet görmüyor. İnsanlar da itibar etmiyorlar bu tür alışverişlere"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ebu mirza 8 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen faize bulaşmak istemiyorum.Faizsiz olsaydı kesinlikle bu fiyatlara ikinci el araba almazdım.
    Cevapla
  • dfghtr 8 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar almış başını gidiyor ne olmasını bekliyorlardı
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde yüksek 2011 model arabaya adam 60000 çekiyor hayırdır
    Cevapla