Yerli otomobilin fiyatı ne olacak?

Uzun bir zamandan beri üzerinde çalışılan yerli otomobilin kendisi D, fiyatı ise C segmentinde olacak.

Yerli otomobilin fiyatı ne olacak?
Yerli otomobilin fiyatı ne olacak?
GİRİŞ 21.10.2015 06:42 GÜNCELLEME 21.10.2015 06:45
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, lüks sınıftaki araçlarla rekabet edecek yerli SAAB 9-3’ün orta araç sınıfında satılacağını, hedefin içeride ithal araç pazarından pay almak, dışarıda ise yakın komşulara ihtiyaç duydukları motor tipleriyle araç satmak olduğunu söyledi

Yerli otomobilin neden D segmentinde, yani Türkiye’de pazarın yüzde 10’luk bir kısmını bile oluşturmayan lüks araçların olduğu sınıfta seçildiği konusunda “Tamamen bilinçli bir seçimdi.” diyen Bakan Işık,  Türk halkının büyük ve lüks otomobilleri sevdiğini ancak, satın alamadığını belirterek, bu aracın sadece orta sınıf araç kullanıcılarını değil, B segmenti yani küçük sınıfta araç kullananları bile üst sınıfa yükseltebileceğini söyledi.

Işık, en büyük hedeflerinin bu aracın rekabetçi fiyatlarla pazara çıkması olduğunu vurguladı.


 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 36
  • kızılcahamamlı 8 yıl önce Şikayet Et
    alırız tabide vergi alınmasın
    Cevapla
  • Ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    Fransa gibi olmalı fiyatlar. Yerli arabayı tercih edenlerden vergi alınmamalı. Cazip fiyatlarla pazara araba dahi yetiştiremezler geliştikçe gelişir yerli sektör. Araba sektörü petrokimya metal makina elektronik çoğu sektör için lokomotiftir.
    Cevapla
  • esnaf 8 yıl önce Şikayet Et
    50 bin 60 binlik araçların 10 15 bini vergiye oya buya gidiyor 25 30 bin civarında bi fiyat belirlerlerse alım gücü daha çok olur.Fiyatları çok şişirmemek gerekir...
    Cevapla
  • Uzman 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar elbette tercih edelim yerli otomuzu. Ancak almanyada ikamet eden ve bu arabalar uzerine tezler yazan biri olarak sunu iyi biliyorum ki, bataryalari 5 yil ortalama gidiyor. 5 Yil sonraki bataryanin fiyati 30 000 euro ile 20 000 arasinda dusurmeye calisiyolar iste, Benzinli mazotlu yapacaklarsa alinir. Yoksa elektrikli diye, 100 km 3-5 lira diye milleti soymasinlar. Saygilarimizla.
    Cevapla
  • arabacı 8 yıl önce Şikayet Et
    gençler D segment dediği passat, mondeo, avensis vs ve bunların fiyatları 100-150 arası..50bine alabilceğiniz bir araba olduğunu sanmıyorum..
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    D segmentindeki bu yerli aracı C segmentindeki araç fiyatına alacaksınız diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle