'Yerli otonun yüzde 85’i Türkiye’de üretilecek'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilin üretiminin en az yüzde 85’nin Türkiye’de yapılacağını belirtti.

'Yerli otonun yüzde 85’i Türkiye’de üretilecek'
'Yerli otonun yüzde 85’i Türkiye’de üretilecek'
GİRİŞ 17.10.2015 16:34 GÜNCELLEME 17.10.2015 16:48
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli arabanın talimatının ilk defa Cumhuriyetten önce 1894 yılında verildiği ancak o gün yapılamadığını belirterek, “1961 yılına gelindiğinde Türkiye devrim otomobilini yaptı. Ama devrim otomobilini yapan Türkiye’de yine birileri çıktı. 'Türk aklı otomobil yapamaz' dediler, bu otomobilin seri üretime geçmesini engellediler. O dönemde açlıkla savaşan Güney Kore’nin bugün kaç tane otomobilde dünya markası var diye düşünürseniz Türkiye o yerli otomobili sabote edenlerden dolayı neler kaybettiğini çok daha net değerlendirirsiniz” dedi.

ÜRETİMİN YÜZDE 85’İ TÜRKİYE’DE

Bakan Işık yerli otomobilin üretiminin en az yüzde 85’inin de Türkiye’de üretileceğinin altını çizerek, “Bu yerli otomobil çalışmasını kimsenin boğmasına izin vermeyeceğiz. Burası en büyük desteğimiz halkımızdır. Birkaç yıl sonra Türkiye’nin bu noktada çok güçlü bir markası olacak. Dünyanın her yerinde satılan bir markayı ellere inşallah birlikte ortaya çıkaracağız. Allah’ın izniyle biz ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Kim ne derse desin bir Türk markasıyla bütün mülkiyet hakları Türkiye’ye ait olan ve en az üretiminin yüzde 85’inin Türkiye’de yapıldığı teknolojinin Türkiye’de geliştirildiği bir yerli otomobili Allah’ın izniyle yapacağız” diye konuştu.

YORUMLAR 140
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Saab a talibiz Türkiye cumhuriyet i olarak alırsa ismini değiştirecek dünyada da söz sahibi bir marka zaten Saab bilen kullanan varsa sağlamlığına söz yok İsveç çeliği
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    fiat aegea yze 70 turkiyede uretılıyo yanı degısen teksey devletın vergı ındırımı olur bu aracta pazar payı edınsındııye yoksa renoda yuzde 65 yerlı bunlarıda gorelım cıkıcakk arabanında yuzede 85 denıyo ama yerlılık anca 70 olur
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    neden %100 değilde %85 i ????
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    neden olmasın, sen de % 100'ü yap sana da destek olalım
    Cevapla
  • toprak 8 yıl önce Şikayet Et
    bu aracın çıkmasını isteyenler 1 kasımda istikrara oy versin
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle