TOFAŞ’ta Egea ile en yüksek yatırım coşkusu

TOFAŞ tarihinin 1.5 milyar dolar ile en yüksek yatırımlı projesi olan Fiat Egea’nın üretimi törenle başladı.

TOFAŞ’ta Egea ile en yüksek yatırım coşkusu
TOFAŞ’ta Egea ile en yüksek yatırım coşkusu
GİRİŞ 28.09.2015 15:14 GÜNCELLEME 28.09.2015 15:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

TOFAŞ tarihinin en yüksek yatırım gerçekleştirilen otomobil projesi olarak ön plana çıkan Fiat Egea’nın banttan indirilme törenine, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve TOFAŞ Ceo’su Cengiz Eroldu da katıldı.

Törende konuşan ve Fiat Egea’yı ’Akıllı bir proje’ olarak değerlendiren Mustafa V. Koç, "Akıllı, çünkü çok sayıda araştırma yapılarak, Türkiye’nin beklentilerine uygun ve geniş kitlelerin ulaşabileceği otomobil olarak geliştirildi. Akıllı bir araç. Çünkü iç pazarın yanı sıra batı ve doğu Avrupa müşterisine de hitap ediyor. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 40 ülkeye ihraç edilecek" dedi.

Yaklaşık bir yıl önce Amerika’ya ihraç edilmeye başlanan Doblo’nun yenilenmesiyle başlayan yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç şunları söyledi: "Türkiye’nin istikrarlı büyümesi için kalıcı sanayi projelerine ihtiyacı var. Sanayi yatırımlarının artması ve bu alandaki adımların çok boyutlu düşünerek atılması büyük önem taşıyor. Sanayi projelerinin, iç pazarın yanı sıra ihracata yönelik olarak geliştirilmesi, bunlarla birlikte ilave istihdam da yaratması gerekiyor. Bugün de bu modele örnek niteliğinde olan Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımlarından biri için buradayız."

YENİ MODELLERE YAPILAN YATIRIM MİKTARI 1.5 MİLYAR DOLARI AŞTI

Koç Holding ve Fiat Chrysler’in uzun yıllara dayanan güçlü ortaklığı ve TOFAŞ’a duydukları güven sayesinde yeni modellere yaptıkları yatırım miktarının 1.5 milyar doları aştığını vurgulayan Mustafa V. Koç, bu yatırımların önemli bir bölümünün Ar-Ge ve inovasyona ayrılmış olmasını da çok değerli bulduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, ilk Fiat Egea’yı banttan alkışlar arasında indirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    bu araba bire bir dodge dart modeli fiat ile anlaşma sonucu üretmiş koç un bişi yaptığı yok hazırı montajlamaktan başka
    Cevapla
  • ender 8 yıl önce Şikayet Et
    mason dayanismasi
    Cevapla
  • BoluBeyi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik gücüm orta halli. Hyundai kullanıyorum. Hayatımın geride kalan 43 yılında hiç Tofaş almadım. Almayı da asla düşünmedim. Hyundai Türkiye distribütorlüğünü KOÇ alırsa aynı gün arabamı satarım. Kibar Holding umarım böyle bir işe girmez :)
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    yani montaj sanayiye devam...
    Cevapla
  • yamaney 8 yıl önce Şikayet Et
    trilyonlarım olsa da almam.
    Cevapla
  • berkant 8 yıl önce Şikayet Et
    gamze haklı :)
    Cevapla
  • berkant 8 yıl önce Şikayet Et
    gamze haklı :)
    Cevapla
  • gamze 8 yıl önce Şikayet Et
    trilyonu olan buna binmez zaten :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle