Volkswagen BP'nin avukat ordusunu tuttu

Volkswagen'in dünya çapında emisyon skandalı soruşturmalarda BP'yi de savunan avukat ordusunu tuttu.

Volkswagen BP'nin avukat ordusunu tuttu
Volkswagen BP'nin avukat ordusunu tuttu
GİRİŞ 23.09.2015 15:18 GÜNCELLEME 23.09.2015 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Volkswagen, emisyon skandalı için BP'nin avukatı ile anlaştı

Volkswagen'in dünya çapında 11 milyon aracı etkileyen emisyon skandalı nedeniyle açılacak soruşturmalarda şirketi temsil etmesi için BP'nin Deep Horizon felaketi ceza davalarını yürüten Amerikalı avukatlarla anlaştığı bildirildi. Avukat ordusunun başında ise çok kritik bir isim yer alıyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen AG'nin, Cuma günü ABD'de patlak veren ve küresel çapta genişleyen emisyon skandalı ile başlayan krizin yönetimine yardımcı olması için ABD'nin ünlü hukuk bürolarından Kirkland & Ellis LLP ile anlaştığı bildirildi.

Kirkland & Ellis LLP, 11 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan ve ABD tarihinin en kötü çevre kirliliğine yol açan 2010 Deepwater Horizon petrol felaketine dair adli soruşturmada BP Plc'nin savunmasını üstlenmişti. Kirkland sözcüsü Olivia Clarke, Volkswagen konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

ESKİ BİR YARGIÇ VE ADALET BAKANI YARDIMCISI

Firmanın web sitesinde yer alan bilgilere göre BP ceza davasının baş avukatı olan Mark Filip'den de açıklama alınamadı. Firmanın Chicago ve Washington ofislerinin ortaklarından olan Mark Filip'in eski bir federal yargıç olduğu öğrenildi. Filip ayrıca ABD temyiz ve anayasa mahkemelerinde de raportör olarak görev yapmış.

Avukat Mark Filip, Kirkland & Ellis LLP'nin kamu otoriteleri tarafından yürütülen soruşturmalar ve sonucunda açılan davalar konusunda uzmanlaşmış olan avukatlar grubunun başında yer alıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • giriş yap bakayım 8 yıl önce Şikayet Et
    alman otomobil firması dünyayı kirletsin , herkesin hakkını gasp etsin , araç sahiplerini kandırsın, haksız kazanç elde etsin, ondan sonra bir hukukçu işi hiç etsin , amerikan mahkemesi alman firmaların oyunlarını çok ağır bedelle ödetir, markel sen şimdi telefon dinleme hesabını ağır öde bakalım
    Cevapla