Binlerce TOFAŞ işçisine 1000 TL sözü

İşçi eyleminin sona erdiği TOFAŞ'ta çalışan tüm işçilere seyyanen 1000 TL ve ücretlerde iyileştirme sözü verildiği belirtildi.

Binlerce TOFAŞ işçisine 1000 TL sözü
Binlerce TOFAŞ işçisine 1000 TL sözü
GİRİŞ 24.05.2015 09:20 GÜNCELLEME 24.05.2015 09:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Oyak Renault’nun Bursa’daki fabrikasında başlayıp TOFAŞ’a ardından yan sanayiye sıçrayan metal işçileri grevinde sona yaklaşıldı. Coşkunöz, TOFAŞ ve Mako’da eylemler biterken, Renault ve Ototrim’de görüşmeler tüm hızıyla sürüyor.

Coşkunöz’den sonra önceki gece de TOFAŞ işçilerinin temsilcileri, yönetimle yaptığı görüşme sonunda anlaşmaya vardı. Gece geç saatlerde TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu ve fabrika yönetimi ile bir araya gelen işçi temsilcileri arasında anlaşma sağlandı.

1000 LİRA SÖZÜ

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’de dün sabah işçilerin çoğunluğu işe başlayarak bantları çalıştırdı. Fabrika önünde işçiler adına açıklama yapan işçi sözcülerinden Mehmet Altın, çalışan tüm işçilere seyyanen 1000 TL ve ücretlerde iyileştirme sözü verildiğini söyledi. Ramazan ayına kadar bir açıklama yapılacağını anlatan Mehmet Altın, şöyle dedi: “Süreçten dolayı kimsenin işten çıkarılmamasını talep etmiştik, yönetim de bu isteğimizi kırmadı ve kimsenin yerlerinin değiştirilmeyeceği sözünü verdi. Yeni bir beyaz sayfa açarak işimizin başında olacağız, Sendikal tercihlerde de kimseye karışılmayacak ayrıca biz para haricinde diğer maddelerde anlaşmayı sağladık. Para da CEO’nun söyleceği rakama göre belirlenecek. O konuda da fazla bir sıkıntı kalmadı. Bu da bizim için önemliydi.

MAKO’DA ANLAŞMA

Ücretlerinde iyileştirme talebiyle Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi şirketlerinden Mako’da başlatılan eylemler, anlaşmayla sona erdirildi. Türk Metal’in MESS ile imzaladığı 3 yıllık sözleşmenin yenilenerek daha iyi bir sözleşme imzalanması talebiyle Mako işçilerinin başlattığı eylem fabrika yöneticileri ve işçi temsilcilerinin katıldığı toplantıda ele alındı. Buna göre, işçiler işten atılmama garantisi verilmesini, toplu sözleşme sürecinde haklarını savunmadığını düşündükleri Türk Metal Sen’in temsilcilik tabelasının sökülmesini ve bunun yerine temsilcilik odasında işçilerin şu an sözcülüğünü yapan temsilcilerin oturmasını istedi. Eyleme devam eden yaklaşık 300 işçi adına görüşmeye katılan işçi temsilcilerine imzalı teminat mektubu verildi. İşçiler anlaşmanın sağlanması üzerine eylemlerine son verdi. Bursa’da halen Oyak Renault Otomobil Fabrikası ile yan sanayi üretimi yapan Ototrim’de çalışan işçiler eylemlerini sürdürüyor. Buradaki eylemlerde devam eden görüşmeler sonunda her an sonuçlanabileceği açıklanırken Türk Metal Sendikası’na kayıtlı olan 3 binden fazla işçinin sendikalarından istifa ettikleri öğrenildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • Yahşi Doğu 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen hakkını aramıyorsan kime ne, hakkını arayandan da sana ne?
    Cevapla
  • Sendika 10 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum her olayda her eylemlerde sendika çözüm buluyor işci ile iş vereni ortak yol buluyorlar peki taşören işcisi ne olucak yokmu olsunlar bence iş yerinde bulunan sendikalara taşörenlerde eklensin madem hak bence hak budur.
    Cevapla
  • yüzsüz memurlar 10 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretliler sizin kadar ses çıkarmazken 3 katı maaş alanların sesinin çıkması ne kadar utanç verici olsa gerek..ALLAH CC bu duruma müsaade edenlere hesabını soracak inşaallah.
    Cevapla
  • Yahşi Doğu 10 yıl önce Şikayet Et
    Darısı 13 yıldır enflasyon yalanıyla oyalanan memurların başına.
    Cevapla
  • hakkı buldu 10 yıl önce Şikayet Et
    kardesim tutturmussunuz bi memur hikayesi yok gecinemiyoruz yok enflasyon. millet özel sektörde surunuyor. birazda sukredin halinize.
    Cevapla
  • Yahşi kardeş 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne memuru?Zaten ülkenin sırtına külfet memurlar.Sayısı ve maaşları fazla bile.Akşama kadar facebooka gireceksiniz diye sırtımızdan para kazanıyorsunuz.Ne iş yapıyorsunuz ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle