Yok artık dedirten otobüs projesi!

Çinliler trafik sıkışıklığını rahatlatmak amacıyla içinden araba geçen "3D Express Coach" isimli otobüs tasarladı.

GİRİŞ 10.02.2014 11:20 GÜNCELLEME 10.02.2014 11:40
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sıkışan trafiği rahatlatmak ve daha az enerji tüketerek toplu taşımayı sağlamak için Shenzhen Huashi Future Parking şirketi 3 boyutlu otobüs olarak bilinen "3D Express Coach" isimli otobüsü tasarladı.

METROLARDAN ÇOK DAHA BÜYÜK

Altından geçen arabanın 2 metreden yüksek olmaması gerekiyor. Tabi bu otobüs için yeni yol yapılması ya da var olan yolların bu otobüslere göre düzenlenmesi gerekiyor. Bu otobüsler aslında metro gibi. Üretimi ve maliyeti de metrolardan çok daha düşük. Yolcu taşıma kapasitesi 1200-1400 kişi ve saatte maksimum 60km yapabiliyor.

YORUMLAR 14
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    hayal değil yapılabilir. ..... bence Boğaziçi köprüsünü 3. boğaz köprüsü gibi genişletseler veya iki katlı yapsalar (hem oto hem metro) metrobüsü de metroya dönüştürseler İstanbul trafiği rahatlar mı rahatlar.
    Cevapla
  • ahmet eren 10 yıl önce Şikayet Et
    SİZ BU AT GÖZLÜĞÜ İLE ELBETTE ÇİNİN BÖYLE PROJELERİNE BENZER PROJE BULAMAZSINI. Yaa yorumlara baktım da insanların genelinde bir eleştiri var. Kimi kazadan bahsetmiş kimi başka başka boş bahane. Biz 16 ve 17. yüzyılda avrupadaki gelişmeleri eleştirip almadığımız için şu an dünya bizden önde değil mi? Hezarfen değil miydi uçan? Telgraf ilk olarak bize, 2. mahmut'a sunulmadı mı? Padişah yediğimizi naneleri öğrenir diye vezirleri telgrafın mucidini padişahla görüştürmeden kovmadılar mı? Yazık yazık !!! Biraz kafa yapısını değiştirin kardeşim. Hani vardır ya; Beşi beş kuruştan, 5 yumurta alsam kaç lira öderim. Beynini kullanma zahmeti göstermeyenlerin çoğu direk 5 ile 5 i çarpıp 25 kuruş der. Ben zaten sana 5 tanesi 5 kuruş diyorum kardeşiiiiim Kafanı zorla biraz kafanı? ÇİN gerçekten beyin ürünü bir çok olaya, projeye, teknolojiye imza attı. Tebrik ediyorum...
    Cevapla
  • Seyyah Gibi 10 yıl önce Şikayet Et
    kaza olmayacak mı acaba :). şimdi sarhoşun biri hızlıca girdi bu mantık ! abidesi projenin içinden takla attı .. yolundan cıkmayacak mı , sarsılmayacak mı , içindeki yolcular zarar görmeyecek mi .. üstelik milyarların yasadıgı bir ülke .. :)
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    yaparım dediysek. boşa demedik.işkembeden sallama.benim mesleğim uçuruma düşmüş otobüsü orjinali gibi yapmak bazı şeylere ustalık yetmiyor.benim gibi mesleğin gerçek erbapları senin anlamayacağın sebeplerden başka işle zaman geçiriyor.kimseyi suçlamadan yorum yapmıştım.belki sesimi duyarlar diye.bana deyilama tv.de programı bile oluyo raslamadınmı*??USTAYA SAYGI
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    metrobüs bundan daha mantıklıydı ama gördük. Çok gereksiz bir proje. Metro dışındaki herşey gereksiz ve geçici.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle