Araç nasıl vurdurulur?

Akü bittiğinde aracı vurdurmak en bilinen yöntem. Ancak bu işlemin de püf noktaları bulunuyor.

Araç nasıl vurdurulur?
Araç nasıl vurdurulur?
GİRİŞ 24.02.2017 14:55 GÜNCELLEME 24.02.2017 14:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Otomobilde elektrik aksamının en önemli parçası akü. Özellikle kış aylarında akü bitmesi durumuyla daha çok karşılaşıyoruz. ancak çok büyütülecek bir sorun değil.

Akünün bitmesine açık unutulan müzik sistemi, farlar veya fazladan herhangi bir donanım olabilir. Eskimiş aküler de zamanla şarj tutmaz. Dolayısıyla başınızı ağrıtır. Başınızın ağrımaması için akü bakımları ve akü değişimini zamanında yapmanız gerekir.

AKÜ ZAYIFLADIĞINDA MESAJ VERİR

Eğer arabanızı çalıştırmaya kalktığınız rahat çalışmıyorsa veya ikaz lambaları zayıf yanıyorsa (hiç yanmayabilir) akünüz alarm veriyor demektir. Yine aracı bir süre kullandıktan sonra stop ettirip tekrar çalıştırmak istediğinizde geç çalışma durumu varsa akünüzün bittiği anlamına gelir.

İKİ SEÇENEK

Eğer aküyü o an değiştirme durumunuz yoksa önünüzde iki seçenek var. Bunlarda ilki ‘arabayı vurdurma’ diğeri ise akü takviyesi…

Peki, araba nasıl vurdurulur?

Arabanızı birkaç kişi bulup ittirmeniz gerekir. Öncelikle kontağı yarım çevirip ikinci vitese takın. Daha sonra aracın hareket etmesini sağlayın. Belli bir hıza ulaşınca ayağınızı debriyajdan çekin.

Akü takviyesi nasıl yapılır?

İkinci seçenek ise akü takviyesi. Bir başka arabanın üküsünden kabloları doğru başlıklara takarak akünüzü şarj edebilirsiniz.

YORUMLAR 3
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    otomatik vitesli araba nasil vurdurulur bir zahmet onuda anlatin benimki otomatik te
    Cevapla
  • ali Şahan 3 yıl önce Şikayet Et
    Geri Vites te vurdu r
    Cevapla
  • Adwoox 4 yıl önce Şikayet Et
    Otomatik araba vurdurulmaz, sadece akü takviyesi yapılır
    Cevapla