Cam buğulanması nasıl önlenir?

'Araçların camında oluşan buğu nasıl önlenir?' diyenler için birkaç öneri verelim.

Cam buğulanması nasıl önlenir?
Cam buğulanması nasıl önlenir?
GİRİŞ 09.01.2017 13:09 GÜNCELLEME 09.01.2017 13:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kış aylarıyla birlikte sürücülerin en çok canını sıkan konulardan biri de camların buğulanması. Peki, cam buğulanması nasıl önlenir?

1 - Piyasada bunun için birçok ürün bulunuyor. Bu ürünleri kullandığınızda, buğu sorunundan birkaç gün kurtulabilirsiniz.

2- Cam bezinizi sabunlayın ve nemli kalacak derecede sıkın. Araca binmeden camlarınızı bu bezle silin. Böylece hatrı sayılır bir süre buğulanmadan kurtulabilirsiniz.

3 - Sürüş esnasında ise camları hafif açarak bir süre gitmek içerideki ısıyı dengeleyeceğinden buğu kaybolur.

4 - En bilinen yöntem ise araç kaloriferini sıcak konuma almak. Ancak bir ipucu verelim, tavandaki güneşliklerinizi indirirseniz, kaloriferden gelen üfleme cama daha iyi etki edebilir.

İNTERNET RİVAYETLERİ

Konuyla ilgili internette dolaşan bazı söylentiler de yok değil. Denemek isterseniz, bunlardan ilki traş köpüğü. Camınızı traş köpüğüyle silebilirsiniz.

Bir diğeri kedi kumu. Çoraba doldurduğunuz kristal kedi kumunu camın önüne koyun.

Son olarak yarım elma. Eski şoförlerin elmayı ikiye bölerek iç kısmını cama sürdüğü söyleniyor.

YORUMLAR 5
  • Celal 6 yıl önce Şikayet Et
    Kışın arabayla ilgili sorunlarda hemen aklıma gelenler: 1)Sabah arabaya binince buz gibi soğuk direksiyonu tutmak. 2) Motor soğuk olduğu için buğulu ön camın açılmaması(Arka cam gibi ön cama da rezistans konulsa olmazmıydı?) 3) Tüm camların soğuktan dolayı buzlu cam olması ve 10 dk cam kazımak zorunda kalmak. 4)Arabanın üstünden kar temizlemek 5) Yolların tuzlanması nedeniyle çözülen yollarda oluşan hendek ve çukurlar. 6) Arabanın her tarafının çamur içinde kalması ve temiz tutamama :(
    Cevapla
  • halil aksu 7 yıl önce Şikayet Et
    kalorıferi çalıştırıp dışardan taze hava almazsan yine buharı çözemezsin
    Cevapla
  • zalım dede 7 yıl önce Şikayet Et
    klima soğuk hava üflerse cam buğuyu daha kısa sürede kırar. En temizi bezle içerden silmek :D
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bezle cam silmek cama zarar verir en ufak hava soğumasında cam buğulanıyor klimayı bile açsan eskisine göre daha geç etkisini gösteriyor
    Cevapla
  • zeki serin 7 yıl önce Şikayet Et
    arabanın camı temiz değilse yağlı olursa buğulanır arabanın hava üflemesi dışarıdan alması gerekir içeriden hava sirkilasyonu buğulanmaya sebep olur hiçbir ürün almanıza gerek yok
    Cevapla