Yakıttan tasarruf etmek için 10 altın öneri!

Artanyakıt fiyatlarıyla birlikte sürücüler tasarruf etmenin yöntemleriniaraştırıyor. Dünyanın lider lastik markalarından Goodyear, sürücülerin tasarrufetmesi için altın değerinde öneriler sunuyor.

Yakıttan tasarruf etmek için 10 altın öneri!
Yakıttan tasarruf etmek için 10 altın öneri!
GİRİŞ 27.09.2013 10:41 GÜNCELLEME 27.09.2013 10:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

10 adımda uygulayabileceğiniz buöneriler sayesinde daha az harcayarak daha fazla yol katetmeniz mümkün!

Hangi marka ve hangi model araçkullanıyor olursanız olun daha az yakıtla daha fazla kilometre yapma şansınızvar. Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, daha az yakıtla daha çokyol katetmek için tüketicilere altın değerinde önerilerde bulunuyor. Goodyearönerileri ile aracınızın karbon emisyonlarını azaltırken yakıt masrafınızdan datasarruf edeceksiniz.

1. Hızınızı sınırlayın!
Yakıttasarrufu elde etmenin en kolay ve etkili yöntemlerinden biri hızınızı azaltmaktır.Aracın hızı arttıkça yakıt tüketimi de artar. Örneğin aracın hızını saatte 40km'den saatte 80 km hıza yükseltmek yakıt tüketimini hemen hemen iki katınaçıkartır. Ancak çok yüksek veya çok düşük hız da 1/100 km'de yüksek yakıttüketimi oranına yol açabilir.
 
2. Ani frene son verin!
Yavaşyavaş hızlanarak ve mümkün olduğu kadar yumuşak vites geçişleri ile yakıttasarrufu sağlayabilirsiniz. Ani frenlemelerden kaçınmak için duraklamazamanlarını önceden görün ve yolda olabilecekleri göz önünde bulundurun,trafiğin durduğunu gördüğünüz kavşağa kadar güvenli bir şekilde seyredin. Hızlımanevralar ve ani frenlemeler yapmak gibi agresif sürüş tarzı yumuşak birsürüşten %20 daha fazla yakıt tüketimi ile sonuçlanabilir
 
3. Aracınızı mümkün olan en yüksek viteste kullanın
Otomobiller mümkün olan en düşük viteste kalkış içintasarlanmaktadır çünkü en fazla güce sahip oldukları zaman kalkış zamanlarıdır.Ancak belirli bir hızda mümkün olan en yüksek viteste kullanmak yakıttasarrufunuzu arttırabilir. Düşük viteslerde seyretmek yakıt tüketiminiziarttırabilir. Güvenli olduğu sürece daima daha yüksek vitese geçin
 
4. Klimayı dikkatli kullanın
Klima, otomobilin motoru için yakıt kullanan ekstrabir yüktür. Klima kullanılmaması %3'e kadar yakıt tasarrufu sağlar. Özelliklekışın dışarıdaki hava sıcaklıkları izin verdiği ölçüde klimayı kapatmayı tercihedin. Çok düşük hızda veya sabit dururken camları açın, havalandırma dışarıdangelen esintinin keyfini çıkararak konforlu bir sürüş yapmanızı sağlar.
 
5. Aşırı rölantide çalıştırmaktankaçının
Araç rölantide çalışırken yakıt harcar ve bu litrebaşına sıfır kilometre anlamına gelir. Beklerken motoru kapatmak ve hareket içinhazır olduğunuzda tekrar çalıştırmak arabayı hareketsiz durumda çalıştırmaktandaha az yakıt harcar
 
6. Gereksiz yükleri çıkarın
Araç ne kadar ağır olursa hareket etmek için o kadarfazla enerji gerekir, bu nedenle aşırı yük taşınması daha yüksek yakıt tüketimiile sonuçlanır. Her ekstra 50kg için yakıt tüketiminiz %1-2* artar. Aracınızdane taşımanız gerektiğini dikkatli bir şekilde değerlendirin ve tüm gereksizeşyaları boşaltın
 
7. Camları kapalı tutun
Camların ve güneşliklerin açılması aerodinamik çekişoluşturur, bu da aracınızı yavaşlatır. Gerekli hızda seyretmek için daha fazlaenerji gerekir ve bu da daha fazla yakıta ihtiyaç duyar. Camlarınızı vegüneşliği kapatarak yakıt verimliliğinizi arttırın.
 
8. Aracınızın bakımını uygun şekilde yapın
Aracınızın maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamakiçin düzenli servisler ile bakımını yaptırın. Kirlenmiş bujiler, kirli havafiltresi veya tıkalı yakıt filtresi yakıt tasarrufunuzu olumsuz bir şekildeetkiler. Motor yağının düzenli olarak değiştirilmesi de yakıt verimliliğiaçısından çok önemlidir. Bakımı iyi yapılmış bir motor yakıt tasarrufunu %4'ekadar arttırabilir.
 
9. Lastiklerinizi doğru hava basıncı ile şişirin
Yetersiz hava basıncı ile şişirilmiş lastikler dahafazla yuvarlanma direncine sahip olur, yuvarlanmak için daha fazla enerjigerektirir ve bu da daha yüksek yakıt tüketimi ile sonuçlanır. Janta gevşek birşekilde monte edilen lastikler zaman içinde hava basıncı kaybı gösterir, bunedenle hava basıncının düzenli olarak kontrol edilmesi ve araç üreticisitarafından temin edilen kullanım kılavuzuna göre lastiğin doğru hava basıncıile şişirilmesi sağlanmalıdır. Lastiklerin doğru bir şekilde şişirilmesi ile%5*'e kadar yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Doğru bir şekilde şişirilenlastikler aynı zamanda daha güvenlidir ve kullanım ömürleri daha uzundur.
 
10. Aracınıza Goodyear EfficientGripPerformance lastikleri takın
Lastiklerin aracınızın yuvarlanma direnci üzerindeönemli bir etkisi vardır. FuelSaving (Yakıt Tasarrufu) Teknolojisine sahipGoodyear EfficientGrip Performance lastikleri kullanarak yuvarlanma direncini önemliölçüde azaltabilirsiniz. Motorunuzdan daha az enerji boşa harcanır, dolayısıyladaha az benzin tüketilir. Bu çevre için daha iyidir ve yakıta daha azharcarsınız.

YORUMLAR 1
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    vites . 100 le giderken ayağını gazdan çek 0 yakıyo ama araba hemen yavaşlıyo salla boşa 2 3 kilometre git
    Cevapla