Otoyollarda yeni dönem!

Emniyet Genel Müdürlüğünce, otoyollarda ortalama hız tespit sisteminin 1 Temmuz'dan itibaren devreye gireceği bildirildi.

Otoyollarda yeni dönem!
Otoyollarda yeni dönem!
GİRİŞ 17.05.2017 06:25 GÜNCELLEME 17.05.2017 09:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Daire  Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet ile Karayolları Genel Müdürlüğü  arasında imzalanan protokolle, temmuz ayı itibarıyla otoyollarda araçların seyri  sırasında ortalama hızları tespit edilecek ve ihlali bulunanlara ceza  uygulanacak.

Protokol kapsamında, araçların otoyola giriş yaptığı HGS/OGS noktası  ile çıkış yaptığı HGS/OGS noktası arasında kat ettiği mesafe ve süre  bilgilerinden araçların ortalama hızlarının tespit edilerek, yasada belirtilen  hız limitlerini aşan araçların tescil plakalarına Karayolları Trafik Kanunu'nun  ilgili maddesi uyarınca trafik cezası kesilecek.

Türkiye genelinde 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak sistemle,  sürücülerin otoyollarda kullandıkları araç sınıflarına tanınan hız limitleri  üzerinde araç kullanmaları ve bu nedenle gerçekleşen kazaların sonuçlarının  ağırlaşmasını önlemek, egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza  indirmek, aşırı hıza bağlı yüksek yakıt sarfiyatının ithalat üzerindeki yükünü  hafifletmek amaçlanıyor.

Sistem, Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın,  Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak  1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • m.ejder 6 yıl önce Şikayet Et
    meselenin hız , kaza veya emisyon salımı olduğunu sanmıyorum ne kadar ÇOK PARA toplarız mantığı ile ilgili......
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamyonla giderken,adana,tarsus,mersin,trafigi aynıgün bana radar cezası yazdı oysa 80,i geçmemiştim,birgün ceyhan trafigi beni mercin köyü yol kavşağında durdurdu,benden jeton tebeşir iyne iplik sağlık çantası sordu herşeyi çıkardım mahana edecek birşey bulamayınca,firen lanban yanmıyor dedi,kamyon sahibine firene bas dedim ben baktım lambalar yanıyordu,busefer trafik bana kardaşım müdürümüz herkese ceza yazın dedi bizde sana mecbur yazacağız dedi ve yazdı,arkadaşlar otoban demek surat yolu demek arabasına ve kendine güvenen tektük insanlar surat yapıyor zaten,bunu mahana edip bütün halka ceza yazılıp halka zulim yapılacaktır bu yanlıştır insanları devlete düşman etmektir.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    1 saat mola verirlerse ne olacak
    Cevapla
  • Süperrrr 6 yıl önce Şikayet Et
    Eko
    Cevapla
  • ulubatlı Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya da çift şerit otoyolda hız limiti yok. geçenlerde 210 yapıp hızlı gittiğimi zannediyordum. arkadan selektor yapan 270 ile geçiyor. yollar güzel olduktan sonra niye olmasın. adamlar kaza yapmıyor
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    2900 tl hgs cezası ödedim bi dönem gününden önce ödediğim için 2300 tl ye indi yeterli bilgilendirme olmadığı için hız ayarlamalarının realiteye uygun yapıması gereksiz cezaları önler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle