Karşınızda VW'nin elektrikli SUV'u: I.D. Crozz II

Alman marka Volkswagen, Frankfurt Motor Show’da tamamen elektrikli araç konseptinin ilk örneklerinden olan I.D. Crozz II modelini sahneye çıkardı.

Karşınızda VW'nin elektrikli SUV'u: I.D. Crozz II
Karşınızda VW'nin elektrikli SUV'u: I.D. Crozz II
GİRİŞ 21.09.2017 14:10 GÜNCELLEME 21.09.2017 14:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tamamen elektrikli 23 adet model üreteceğini açıklayan Volkswagen, I.D. Crozz II'yi Frankfurt Motor Show’da sergiledi. I.D. Crozz II, 2020 yılında piyasaya çıkarılması beklenen ilk tam elektrikli model elektrikli araçta ne gibi özellikler olacağına dair ipucu veriyor.

4 kapılı olarak tasarlanan bu model dev tekerlekleri ile küçük gibi görünse de arka kapıların geriye doğru kayarak açılan yapıda olması, geniş bir iç hacim sağlayacağı şeklinde bir açıklama VW yetkilileri tarafından iletilen notlar arasında yer alıyor. 

'Hava kalitesi'ni gösteren özellik

I.D. Crozz II, 4 kapılı bir SUV olarak tasarlanmış. Kapıları arkaya doğru açılan araç geniş bir iç hacim sağlıyor. Konsept araçta ‘CleanAir’ özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde içerideki havanın kalitesi ekranlarda gösteriliyor. Tesla Model X’de buna benzer bir özellik bulunuyor ve bu özelliğe ‘’bioweapondefensemode’’ denilmişti.

Menzili

Volkswagen’in tam elektrikli konsepti 500km menzili karşılayabilen pillerle donatılmış. Saatte maksimum 180 km hıza ulaşabiliyor.

Hızlı şarj sistemi kullanıldığı zaman bataryalar, 30 dakikada %80’e kadar doluyor. Volkswagen bu modelin otonom sürüşü desteklediğini ve gelecekte sesle kontrol özelliğinin de aktif olabileceğini belirtti.

2020 yılında piyasaya çıkması planlanan I.D. Crozz II, Volkswagen’in 2025 yılına kadar geliştireceği tamamen elektrikli modeller hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Kaynak: Milliyet

YORUMLAR 2
  • Serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Tesla'nın araçları aşırı pahalı. Geçen bir araç üretmişler zararına satacağız açıklaması yapmışlar. Fiyatı 35bin dolar. Merakla yerli elektrikli otomobili bekliyorum. En fazla 10bin dolar olacağını ümit ediyorum
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Ohooo, 2020'ye kadar TESLA piyasayı avucuna almış olur
    Cevapla