Audi'den sinyal geldi!

Audi'nin Frankfurt'ta sergilediği modeller arasında direksiyon ve pedalları olmaksızın hareket eden, dört kapılı konsept olan Aicon da bulunuyor.

Audi'den sinyal geldi!
Audi'den sinyal geldi!
GİRİŞ 15.09.2017 09:56 GÜNCELLEME 15.09.2017 09:56

Tamamen elektrikle çalışacak şekilde tasarlanmış Aicon, tek bir şarjla 700-800 km menzile ulaşabiliyor. Ayrıca Audi’nin iç ve dış tasarım planlarından sinyaller veriyor. 

5.444 mm uzunluğu, 2.100 mm genişliği ve 1.506 mm yüksekliğiyle D segmentine yerleşen konsept model, A8’in aks uzunluğundan 240 mm daha uzun; 3,470 mm ölçüye sahip. Dış tasarımda geniş ön ve arka camlar ile konveks yan camlar yolcular için geniş bir alan sunuyor. Ön ve arka bölümde kesintisiz geniş yüzeylere odaklanılmış.

Audi e-tron Sportback konseptinde olduğu gibi, Aicon’ da da Audi'nin önümüzdeki nesil elektrikli otomobillerinin tipik bir özelliği olan ters altıgen tek çerçeveli ızgara bulunuyor.

Audi AI ile göz teması

Geleneksek far ve aydınlatma üniteleri Audi Aicon’da yerini yüzlerce üçgen piksel segmenti içeren tamamen dijital görüntüleme yüzeylerine bırakmış. Geniş yüzeyler ve 600’den fazla 3 boyutlu pikselle, çok yönlü grafik, animasyon ve herhangi bir renkte bilgi görselleştirmeye olanak tanıyan sistem sayesinde Audi Aicon sürüş durumuna ve hatta yolcularına da adapte olabiliyor. Audi Aicon’un solunda ve sağında yatay olarak yer alan ve göze benzeyen aydınlatma üniteleri, genişliyor, kısılıyor ve hatta yanından geçenleri takip edebiliyor. Bu sayede yayalar ve bisikletlileri tehlikeli durumlarla ilgili uyarmak amacıyla ekran yüzeylerinde animasyonlar kullanıyor.

Uzun hüzmeli farlar artık yok

Audi Aicon'dan uzun hüzmeli farlar kullanılmamış. Lazer ve radar algılama sistemiyle karanlıkta da görüş sağlayan Aicon güvenli şekilde yol alabiliyor, engelleri tespit edebiliyor.