Lüks aracın fiyatını gören aradı! 2 saatte binlerce lira topladı

İstanbul’da galericilik yapan Yavuz Çiftçi’nin kendi iş yerinde sergilediği araçlardan biri, başkaları tarafından satışa sunuldu.

Lüks aracın fiyatını gören aradı! 2 saatte binlerce lira topladı
Lüks aracın fiyatını gören aradı! 2 saatte binlerce lira topladı
GİRİŞ 27.03.2021 11:44 GÜNCELLEME 27.03.2021 13:17
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem ile kandırmaya devam ediyor. Bu kez hedeflerinde ikinci el araba satan bir galeri sahibi Yavuz Çiftçi vardı.

Çiftçi’nin iş yerinde sergilediği araçlardan biri, başkaları tarafından satışa sunuldu. Bunu yapan ise kendini alıcı olarak gösteren dolandırıcılardı.

Çiftçi karşısındaki kişilerin dolandırıcı olduğundan habersiz araç için pazarlık yaptığını söyleyerek süreci şu sözlerle anlattı;  “Bir aracımız vardı, üst segment bir araçtı. Dolandırıcı arkadaşlar bizi arıyorlar arabaya talip olduklarını söylüyorlar. Pazarlık aşamasına geçtikten sonra arabanın ekspertizimi istiyorlar, otomatik olarak biz o ekspertizi gönderiyoruz. Kredi kullanacaklarını söylüyorlar, arabanın ruhsatını gönderiyoruz ve detaylı fotoğraf istiyorlar, detaylı fotoğrafı da çektirip gönderiyoruz" dedi. 

Dolandırıcılar da Çiftçi'nin şüphelenmemesi için İstanbul'a geldiklerine dair uçak bileti resmi gönderdi ve aracın ilandan kaldırılmasını istedi

DOLANDIRICILAR SİSTEMLERİNİ DEVREYE SOKTU

Çiftçi, dolandırıcıların 1-2 saat içinde satıştan kaldırdıkları aracı, 1 milyon 200 bine indirerek tekrar satışa koyduklarını söyledi.

Çiftçi, "Ruhsatta oynama yapmışlar, kendi adlarını koymuşlar yani şahıs kendi arabasını satıyor pozisyonuna sokmuşlar. Bizim araca daha önceden talip olan bir arkadaş bizi aradı diyor 'siz 1 milyon 600 binlik aracı niye 1 milyon 200 bine satıyorsunuz bir şey mi oldu?'  Daha sonra öğrendik ki bu araba ile ilgili baya kapora toplamışlar, yani şimdi 1 milyon 600 bin liralık arabaya kimse 500 lira kapora göndermez. En az 3 bin 5 bin gibi bir rakam, en az 5 bin lira bu arabaya kapora atarlar" ifadelerini kullandı.

TELEFON YÜZÜNE KAPATILDI

Mağdur Yavuz Çiftçi dolandırıcıları aradığında telefon yüzüne kapatıldı. Satışa konulduğu site üzerinden aracın ilanı kaldırıldı ancak dolandırıcılar birkaç saat içinde binlerce kişiden kapora topladıktan sonra kayıplara karıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 40
  • Tehlike 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bir galerici mi söylüyor. Hiç güleceğim yoktu.
    Cevapla
  • Cevdet Celik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu garip bir durum,galerici o kadar cambazlığı bildiği halde,ruhsatın kopyasını, ekspertiz raporunu nasıl gönderiyor....
    Cevapla
  • Tayyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi galericinin bu hatayı yapması mantık dışı.
    Cevapla
  • Bilal 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcı arkadaşlar. Hahaha ha
    Cevapla
  • Gariban Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Dik Kurumu acilen galeri veya galerici kelimelerinin anlamını değiştirerek profesyonel dolandırıcı, aldatan, yalan söyleyen söylediği hiçbir şeye inanılmaması gereken sahtekar diye değiştirmeli.
    Cevapla
  • Yargıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendin çok mu namuslu çok mu dürüstsün?
    Cevapla
  • Resul 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Dik Kurumu bunu beğendi abi o dil olmasın yoksa :)
    Cevapla
  • Murat Çelebi 3 yıl önce Şikayet Et
    Galerici denince akbaba aklıma geliyor aracın yüzde onbeş değerini düşürür yuzdeon fazlasına satmaya çalışır
    Cevapla
  • Yargıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen git biniciden al 1.200 den kapora yollarsın bu filmi çeviren galerici değil araç sahibi gibi satan yani binicide yalan dolan eksik olmuyor ağzından ekspertiz gidince de hemen saf bende arkadaştan aldım bilmiyordum işine gelirse al
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben merak ediyorum şunu bana açıkla kardeş altın alıyorsun kuyumcuya geri satınca hurda fiyatına geri alıyor ama nedense kimse kuyumcuya kötü gözle bakmıyor YANI galerici düşük alması gerekir ki kar koyup satması için işine gelmezse kendin satmaya çalışırsın galericiye düşman olmaya gerek yok
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki alış satış arasında fark olacak ki galericiler de para kazansın, ailesini gecindirsin. Yeterli dürüst çalışsınlar. İnsanları kandırıp, dolandirmasin. Arabayla ilgili söyledikleri doğru olsun ki musteride mağdur olmasın. İşini düzgün ve dürüst yapan tüm galerici arkadaşlara işlerinde bol kazançlar.
    Cevapla
  • Halis 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen işinde babanin hayrina çalişiyosun herhalde
    Cevapla
  • Burhan Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Buna Ticaret deniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle