Kritik karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Otomotivde taksit düzenlemesi

Resmi Gazete'de yayımlandan düzenlemeye göre taşıt satışlarında değerine göre 24 ile 60 ay arasında taksit yapılabilecek. Taksit sayıları fatura değeri 120 bin TL altında olan araçlar için 60 ay, 750 bin TL üzerinde araçlar için 24 ay olarak belirlendi.

Kritik karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Otomotivde taksit düzenlemesi
Kritik karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Otomotivde taksit düzenlemesi
GİRİŞ 16.03.2021 08:26 GÜNCELLEME 17.03.2021 11:22
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, perakende satışlarda uygulanacak ilke ve kurallarda değişikliğe gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre taksitli mal ve hizmet satışlarında otomotiv için düzenleme yapıldı. Buna göre taksit sayıları fatura değeri 120 bin TL altında olan araçlar için 60 ay, 750 bin TL üzerinde araçlar için 24 ay oldu.

Son dakika haberi: Kritik karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Otomotivde taksit düzenlemesi

6 Ağustos 2016 tarihli ve 29793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin birinci fıkrasına “taksitli mal ve hizmet satışlarında” ibaresinden önce gelmek üzere “konut satışı haricindeki” ibaresi eklendi.

Nihai fatura değerine göre taksit sayıları aşağıdaki gibi belirlendi:

* 120 bin TL ve altındaki taşıt satışlarında 60 ay

* 120 bin ile 300 bin TL arası olan taşıt satışlarında 48 ay

* 300 bin ile 750 bin TL arası olan taşıt satışlarında 36 ay

* 750 bin TL üzerinde olan taşıt satışlarında 24 ay

YORUMLAR 96
  • katibb 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşime aldırmıyorum.. ha bire baskılıyorum valla.. hurda araçları olmayacak değerlere sattılar insanlara.. milletin soydular..
    Cevapla
  • Osman45 3 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikalarda sifir araç oldugu halde kimse almiyor
    Cevapla
  • pirana61 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar almıyoruz aldırtmıyoruz artık bu toplum bilinçleniyor kesinlikle kimse almasın alacak olan varsa engel olsun 7 ay dır kesinlikle araba alım satımı yok etrafımda bu işi yapanlar var tık yok diyorlar kimseler ne arıyor nede soruyor bir 7 ay sonra bunlar tamamen biter fabrikalarda satamayınca onlarda biter satamadığı araç ikinci ele düşünce fabrika mejburen ucuza verecek sonuna kadar direniyoruz araç almıyoruz
    Cevapla
  • Arabasız 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıfır araç alacaklar için iyi bir haber eğer fiyatları yukarı çıkarmazsa bayiler. Diğer taraftan ikinci el araç fiyatlarını ciddi anlamda düşeceğini düşünüyorum. İkinci el araç alacaklar için olumlu karşılıyorum.
    Cevapla
  • hhüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Etmeyin kardeşim yahu! Tam fiyatlar düşüyor diye bekliyorduk yine pastanın büyük payını faiz lobisine ikram ediyorsunuz :((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle