BMC'nin "yerli motorları" askeri araçlarda

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı.

BMC'nin "yerli motorları" askeri araçlarda
BMC'nin "yerli motorları" askeri araçlarda
GİRİŞ 24.01.2021 15:53 GÜNCELLEME 24.01.2021 15:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yeni nesil Fırtına obüsü (Fırtına-2) teslimatı için düzenlenen tören ve sonrasında Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesine gerçekleştirilen ziyarette, tesisin işletme devri sonrasında büyük ölçüde sessiz kalan BMC'nin yürüttüğü çalışmaların geldiği nokta ortaya çıktı.

Söz konusu törende BMC tarafından geliştirilen, modernize edilen ve üretilen askeri araçlar geçiş yaptı. Törende, BMC'nin bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç ilk kez görüldü.

Alınan bilgiye göre, ASELSAN tarafından geliştirilen Korhan 35 milimetre silah sistemi ve elektronik ekipmanlar bulunan aracın prototipi bir süre önce tamamlandı ve geliştirme çalışmaları kapsamında araçla test sürüşlerine devam ediliyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar (TTZA) Projesi kapsamında üretilen Vuran 4x4 araçların da teslimatı sürüyor.

Proje kapsamında son teslimatların yerli motorlarla yapılması öngörülüyor. Araçları üreten BMC ve yerli güç grupları geliştiren BMC Power, bu doğrultuda çalışmalar yürütüyor.

BMC Power, 400 beygir gücündeki Vuran isimli motorla ilgili çalışmalarda sona geldi. Vuran 4x4 araca entegre edilerek başarılı test sürüşleri gerçekleştirilen motorun farklı çevresel ve arazi şartlarındaki performansı test edildi.

Şirketin yürüttüğü bir diğer motor projesi ise 600 beygir gücündeki "Azra" ise BMC tarafından üretilen tank taşıyıcı araçlara entegre ediliyor. 8x8 araçlarda da yer alacak Azra motoru, halihazırda devam eden testlerde kullanılıyor.

BMC Power, 1000 ve 1500 beygir gücündeki motorlar için ise çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR 27
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    bu gunleri kim hayal edebilirdi? helal olsun
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Arifiye palet fabrikası nihayet tank üretecek ve tanklarımızı modernize eden hale getirilmiş. Gerçi chdp liler tank projesi koç grubuna verilmedi diye atmadığı yalan kalmadı ama olsun sonuç Güçlü Yeni Türkiye için mutlak çözüm. Çatlasınlar zillet içinde sürünsün karşı çıkanlar.
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    5 sene bekletti koç önce koca verildi ozmaan sesleri çıkmadı önce Altay'ın motorunu koç üretecekti ama üretmedi
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    daha 5 yıl var en az seri üretime bu motorlarda...
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    600 beygir gücündeki motor kulanılarak hibrit bir tahrik sistemi altay için yapılamaz mı.?
    Cevapla
  • inan 3 yıl önce Şikayet Et
    sanırım minumum 1400 beygir gerekiyor
    Cevapla
  • yaani 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeş onun motoru olan 1000 1500 beygirlik motorlarda çalışmalar devam ediyor zaten. yakında çıkar. bu günleri gördük çok şükür.
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru diyorsun ama çölde nerde elektirk bulacak Benzin her yerde var
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 3 yıl önce Şikayet Et
    en az 1500 lazım o da benzerlerinden hafif olacak şekilde asıl mesele o zaten
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Durmak yok yola devam inşallah. Altay tankı içinde güç grubu ve motorda halloldu mu bir adım ilerisini düşünürüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle